KamuMeb

Koruyucu Giyim Yardımı Engellenemez

KAMU PERSONELİ

Memur-Sen Antalya İl Temsilciliği’nin düzenlediği Teşkilat Buluşması’na katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''2012 yılından itibaren Toplu Sözleşmeyle hüküm altına alınarak kesintisiz uygulanmasını sağladığımız, hizmet kollarımızdaki kamu görevlilerinin emeğinin karşılığı Koruyucu Giyim Yardımı kazanımımız; hakka, hukuka, adalete sığmayan bir anlayışla engellenmeye çalışılmaktadır. 

Toplu sözleşme kazanımlarımızın her birinde emek, mücadele ve alın terimizin imzası bulunmaktadır. Kamu görevlilerimizin emeğini korumak için gece gündüz demeden, kısıtlı süre zarfında, önemli kazanımlar elde ederek kayıt altına almış olduğumuz hükümlerin ikincil mekanizmalar ya da bireysel görüşlerle kısıtlanması kabul edilemez. 

Kimi kamu kurum ve kuruluşları tarafından zimmet suçlaması, idari soruşturma gibi tehdit barındıran keyfi uygulama ve görüşlerle; 10 yıldır uygulanan, usul ve esaslarında bugüne kadar kamu görevlilerine menfaat üretmekten başka amaç gütmeyen koruyucu giyim yardımı kazanımının ortadan kaldırılmaya çalışılması, 250 Bin memur ve aileleri ile birlikte 1 Milyonu aşan insanımızın hak kaybına neden olabilecek boyuttadır. 

Koruyucu giyim yardımı, Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımızın mücadelesiyle kamu görevlisi emekçilerimiz için kazanılmıştır. Toplu sözleşme kazanımlarımızın önüne engel konulmamalı, engelleyen bakış değiştirilmeli, toplumsal maliyete ve mağduriyete sebep olacak düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Yıllardır istikrar kazanarak uygulanmış olan Koruyucu Giyim Malzemesi kazanımı karşısındaki engeller ortadan kaldırılmalı, kamu görevlilerinin hak kaybına neden olunmamalıdır.'' dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Toplu sözleşme kazanımlarımızın her birinde emek, mücadele ve alın terimizin imzası bulunmaktadır. Kamu görevlilerimizin emeğini korumak için gece gündüz demeden, kısıtlı süre zarfında, önemli kazanımlar elde ederek kayıt altına almış olduğumuz hükümlerin ikincil mekanizmalar ya da bireysel görüşlerle kısıtlanması kabul edilemez. Yaklaşık 10 yıldır uygulanan, usul ve esaslarında bugüne kadar kamu görevlilerine menfaat üretmekten başka amaç gütmeyen koruyucu giyim yardımı kazanımının ortadan kaldırılmaya çalışılması, 250 bin memur ve aileleri ile birlikte 1 milyonu aşan insanımızın hak kaybına neden olabilecek boyuttadır. Koruyucu giyim yardımı, Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalarımızın mücadelesiyle kamu görevlisi emekçilerimiz için kazanılmıştır. Toplu sözleşme kazanımlarımızın önüne engel konulmamalı, engelleyen bakış değiştirilmeli, toplumsal maliyete ve mağduriyete sebep olacak düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Yıllardır istikrar kazanarak uygulanmış olan Koruyucu Giyim Malzemesi kazanımı karşısındaki engeller ortadan kaldırılmalı, kamu görevlilerinin hak kaybına neden olunmamalıdır.

Mevcut yasa; gerek süre bakımından, gerek masanın yapısı bakımından gerekse anlaşmazlık durumundaki devreye giren hakem kurulunun yapısı bakımından bizleri dezavantajlı konuma düşürüyor. Bu nedenle mevcut yasanın yetkili sendika olarak Memur-Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca oluşturulacak bir komisyon ile günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi önemlidir. Böylece sosyal denge ve adaletin sağlanması açısından büyük bir adım atılmış olur.'' dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.