KamuMeb

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik (6 Ağustos 2024)

KAMU PERSONELİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 06 Ağustos 2024 Tarihli ve 32624 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlandı.

Resmî Gazete

6 Ağustos 2024 SALI

Sayı : 32624

YÖNETMELİK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/7/2002 tarihli ve 24811 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Disiplin Yönetmeliğinin 31 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bildirim ve adres bildirme

Madde 31- Disiplin soruşturma ve kovuşturmalarına ilişkin her türlü bildirim, imza karşılığı elden teslim veya üyenin bağlı olduğu Odaya bildirdiği son adrese yazılı olarak veya varsa KEP veya UETS adresine yahut tebligata elverişli bir elektronik adres vererek bu adrese tebligat yapılmasını isteyen kişiye elektronik yolla yapılır.

İlgilinin bilinen adresinin yanlış ve değişmiş olması veya bilinmemesi veyahut başkaca sebeplerden dolayı bildirimin yapılamamış olması halinde, bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılması gereken bildirim aşağıdaki şekilde yapılır:

a) Üyeye ilişkin tebliğ edilememiş bildirim olduğu Odanın web sitesinde, üye sicil numarası belirtilerek on beş gün süreyle ilan edilir.

b) İlan yazısı, üyesi bulunduğu Şube yahut Temsilcilik ile Oda merkezinde ilan edilir.

c) İlan yazısı ve bildirimin özeti üyenin Odaya kayıt esnasında bildirdiği telefon numarası ve/veya elektronik posta adresine iletilir.

d) (c) bendine göre gönderilen iletinin, gönderilme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde bildirimi almak için ilgili odaya bizzat başvurulmaması halinde on beşinci günün sonunda bildirim yapılmış sayılır. Adresindeki değişiklikleri bildirmemesi veya bildirimi bilerek almaması nedeniyle oluşacak her türlü hukuki sorumluluk üyeye aittir.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu yürütür.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.