KamuMeb

Karpuz Kabuğu Reçeli

REÇEL TARİFLERİ

Aldığınız karpuz tatsız yada ham'mı çıktı? Atmayın ziyan etmeyin hemen değerlendirin ve reçel yapın,tadı gerçekten güzel oluyor, benim damak zevkime uydu, sizlerinde beğeneceğini umuyorum. Buyurun geçelim yapılışına.

Yapılışı;

Karpuzun içini boşaltıp kabuklarını soyalım,küçük küçük kuşbaşı gibi doğrayıp kabımıza koyalım ve 1 tatlı kaşığı karbonatı eritip üzerine çıkacak kadar su ekleyip iyice karıştırıp buzdolabında 6-7 saat bekletin, bu işlemi akşamdan da yapabilirsiniz. 

Dolaptan çıkardıktan sonra üç kez iyice yıkayın, tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin kaynama aşamasına geçince 2 dakika kaynatın ve karpuz kabuklarını süzerek alın. 

4.5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker,1 adet rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip, arzuya göre( 5 adet karanfil, yarım kabuk tarçın) şeker eriyene dek karıştırarak kaynamaya bırakın ( tahta kaşık kullanın) kaynayan suya karpuz kabuklarını atıp şeffaf rengi alasıya kadar hızlı ateşte kaynatın. 

Rengini aldıktan sonra ocağın altını kısın, yarım çay kaşığı ezilmiş limon tuzunu ve yarım limon suyunu ekleyip 25 dakika pişirin. Bu reçelimizin özelliği soğuduktan sonra kavanoza doldurmak. 

Afiyetle severek sağlıklı günderde tüketin. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.