Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, ''Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hakkını ve emeğini korumak için mücadele ediyoruz. Yaşanan sorunları çözüm önerileriyle birlikte yetkililere anlatıyoruz. Raporlar hazırlıyor, model önerileri ile birlikte çözümü ortaya koyuyoruz. Çünkü biz çözüm odaklı bir sendikayız. Biz ne söylüyorsak düşünerek ve mevzuat alanında en iyi uzmanlarla üzerinde çalışarak söylüyoruz.
Biz hem sahada hem masada sağlık çalışanlarımız için mücadele ediyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müjdeler gerçekten önemli. Sağlık-Sen olarak şiddetten malpraktise, döner sermaye adaletsizliğinden 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesine kadar birçok sorunu ve talebi yıllardır dile getiriyoruz. Bu sorun ve taleplerin karşılık bulması için mücadele ettik. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.
Ek ödemelere yapılan yüzde 20 artış ile sağlık çalışanlarımızın gelirlerinde önemli bir artış sağladık. Ek ödeme kadro unvan katsayısı ilavelerini artırdık. Uzman ebe ve hemşirelerin özel hizmet tazminatlarını artırdık. Bunlarla birlikte 22’den fazla kazanıma imza attık.
Toplu sözleşmede kayıt altına alınan 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında iki toplantı gerçekleştirildi. Çalışma bu yıl tamamlanacak. Biz 3600’ün kapsamının geniş tutulması için masada mücadelemizi sürdürüyoruz.
Aynı odada çalışan arkadaşlar ekonomik, özlük ve sosyal hakları açısından farklı haklara sahipler. Bugün kamuda onlarca istihdam modeli var. Farklı istihdam modelleri çalışma barışını bozuyor. Bu konuda da bu yıl çalışmalar yapılacak. Birbirinden farklı istihdam modellerinin tek bir çatı altında toplanması için mücadele edeceğiz. Bizim için aslolan kadrolu istihdamdır.
Bugün Türkiye’de bir sağlık çalışanı dört sağlık çalışanının yapması gereken işi tek başına yapıyor. İş yükü sağlık çalışanlarının en büyük sorunları arasında. Sağlık çalışanlarının iş yaşamı ile aile yaşamı uyumlu hale getirilmeli. Bu yüzden her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı muhakkak yapılmalı.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Sağlık-Sen olarak kurulduğumuz günden bu yana emeğin, hakkın, insanca ve onurluca yaşamanın mücadelesini verdik. Yetkiyi aldığımız günden bu yana pek çok sorunun çözümüne imza attık. Çünkü biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla dertlenerek sendikacılık yapıyoruz.
Sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde günlerce evine gidemedi, çocuklarına hasret kaldı. Bizim tüm mücadelemiz her türlü fedakarlığı gösteren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığını almak içindir. Bu şiarla yaşanan adaletsizliklere ve haksızlıklarla mücadele ediyoruz.
Toplu sözleşme öncesinde hem masada hem de sahada verdiğimiz mücadele ile önemli kazanımlar elde ettik.'' dedi.
Hatay Şube Başkanı Felaytun Fatih Gönç, ''Hekiminden hemşiresine sağlık ordumuz bir bütündür. Sağlık çalışanlarımızın arasına nifak tohumları ekmek isteyenlere asla müsaade etmeyiz. Çünkü biz sağlığın bir ekip işi olduğuna inanıyoruz. Sağlık çalışanları arasında ayrımcılık oluşturmak başta sağlık hizmetlerine zarar verir.
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için tarihi nitelikte kazanımlar elde edildi. Bu kazanımlarda emeği olan genel başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.'' dedi.