KamuMeb

Durmuş'tan 40 Bin Sağlık Çalışanı Ataması Açıklaması

SAĞLIK PERSONELİ

Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı’na katılan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, önemli açıklamalarda bulundu.

Düzenli olarak her yıl 60-70 bin alım yapılmasıyla birlikte sağlıkta istihdam açığının 5 yılda önemli ölçüde kapanacağını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık-Sen olarak yoğun çaba harcadığımız ve neticesinde Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 40 bin sağlık çalışanı istihdamı müjdesi, tüm sağlık çalışanlarına umut oldu. Atama yapılacak branşlar bir an önce belirlenmeli ve atama takvimi daha fazla vakit kaybetmeden açıklanmalıdır.

Sahada kazanımlarımızı anlattığımızda çalışanların yüzündeki umut ve sevinç bizim için en büyük gurur kaynağı. Elbette birçok sorunda çözülmeyi bekliyor. Onun için omuz omuza vererek mücadele etmeye devam ediyoruz.

Sağlık stratejik bir alan. Pandemi sürecinde bunu bir defa daha gördük. Alt yapı yatırımları insan kaynağı ile desteklenmediği sürece sağlıkta başarıdan söz edemeyiz. Pandemiyle birlikte sağlık çalışanları yoğun iş yükü altında ezildi. Sağlık-Sen olarak yoğun çaba harcadığımız ve neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 40 bin sağlık çalışanı istihdamı müjdesi, tüm sağlık çalışanlarına umut oldu. Atama yapılacak branşlar bir an önce belirlenmeli ve atama takvimi daha fazla vakit kaybetmeden açıklanmalıdır. Sahanın yangını hemen söndürülmelidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.