Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Sağlık-Sen olarak bu zamana kadar 250’den fazla sorunu çözdük. Ama daha gidecek çok yolumuz, çözecek çok sorunumuz var. Bizler mücadele etmekle yükümlüyüz.
Ek ödemelere yüzde 20 zam almak bizim olmazsa olmazımızdı ve bu kazanımın altına imza attık. Bununla sağlık çalışanlarının maaşlarında önemli artış oldu. Bu kazanım gelen zamlar ile birlikte daha da artacak. Bu çok önemli bir kazanım. Ayrıca bu kazanımla gelen artış, vergi dilimin dışında kaldı.
Yıllardır mücadelesini verdiğimiz 3600 ek gösterge için ilk toplantıyı gerçekleştirdik. Yapılan toplantı gayet verimli geçti. 16 Mart’ta ikinci toplantı için yine bir araya geleceğiz. 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması ve tüm çalışanların bu artıştan yararlanması için mücadele ediyoruz. 3600 ek göstergenin hayata geçmesiyle emekli maaşları ve ikramiyelerinde önemli artış olacak. Sözleşmeli çalışanlar için de yakın zamanda masaya oturacağız. Yıllardır süren sözleşmeli çalışma mağduriyetine de son vermiş olacağız.
Türkiye’deki tüm alanları incelediğinizde en çok çalışan ihtiyacı sağlık hizmetleri alanında. OECD verileri de bunu ortaya koyuyor. Her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı yapılması elzemdir. Nöbet ücretlerinin de muhakkak artırılması gerekiyor. Ayrıca gece çalışmayla gündüz çalışma aynı olmadığı artık görülmelidir. Bu nedenle sağlık çalışanları mutlaka gece çalışma tazminatı almalıdır. Ücret adaletsizliğine karşı, hastanelerde kol gezen şiddete karşı, malpraktis uygulamalarına karşı mücadelemiz ve çalışmalarımız da devam ediyor.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Bizim sendikal anlayışımızda kamu malına zarar vermek yok. Biz çalışan odaklı sendikacılık yapıyoruz ve bunun karşılığını da alıyoruz. Sağlık-Sen’i Türkiye’nin en büyük sağlık ve sosyal hizmet sendikası yapan bu bilinçtir. Sendikal mücadele ile aldığımız ücretler geçmişe göre daha iyi noktalara geldi. Yeterli mi tabi ki değil. Ancak bu iş sendikal mücadele ile oluyor ve biz mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, ''Toplu sözleşme sürecinde sahadan gelen talepleri alanında uzman kişilerle birlikte hazırladık. Ocak ayında sağlık çalışanlarımız toplu sözleşme kazanımlarını çok iyi şekilde gördüler, maaşlarında önemli bir artış oldu.Biz Sağlık-Sen olarak aldanmayan ve aldatmayan bir anlayışla sendikacılık yapıyoruz. Bizim gayemiz insanların dertlerine derman olmak, onlar için çalışmak. Bu anlayışla geçmişte birçok sorunu çözdük, yüzlerce kazanıma imza attık. Yine aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, ''Kazananlar mücadele edenlerdir. Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı için hiçbir meşru ve hukuki yola başvurmaktan çekinmeyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın. Toplu sözleşmede o sarp yokuşu ciddi manada tırmandık ve masadan tüm çalışanları ilgilendiren onlarca kazanımla kalkmayı bildik.'' dedi.