Sağlık-Sen Genel Başkan Semih Durmuş, ''Yetkili olduğumuz günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın birçok sorununa neşter vurduk. Birçok kazanına imza attık. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarını daha ileriye taşımak en büyük gayemiz.
Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam önemli bir kazanım. Bu artışla sağlık çalışanlarımızın maaşlarında önemli bir artış oldu. Biz bu oranı daha da artırmanın mücadelesini veriyoruz.
Kamu çalışanlarımız yıllardır bu hayali kuruyordu. 6. Dönem Toplu Sözleşmede kayıt altına alınan 3600 için çalışmalar sürüyor. Çalışmaların ardından yasalaşacak 3600 kazanımının altında Memur-Sen'in imzası var. 3600 ek gösterge artışı ile emekli maaşlarında ve tazminatlarında önemli bir artış olacak. Biz 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması için mücadele ediyoruz.
135 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 500 TL'ye çıkarıldı. Bu sendikal mücadele açısından anlamlı ve değerli bir kazanım. Bu oran 6 aylık gelen zamlarla daha da artacak. Önümüzdeki toplu sözleşmede bu rakamını daha da artırılması için çalışacağız.
OECD ve Avrupa verilerine göre ülkemizde bir sağlık çalışanı dört sağlık çalışanının yapması gereken işi tek başına yapıyor. Bu yüzden sağlık çalışanlarımızın iş yükü çok fazla. Sağlıkta istihdam yetersizliğinin getirdiği problemler beraberinde sağlık hizmet sunumunu da olumsuz etkilemektedir. Nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı yapılmalıdır.
Sağlık sisteminin başarısı, sağlık çalışanlarının huzuru ve refahıyla mümkündür. Yapılacak düzenlemeler ve iyileştirmelerle sağlık çalışanları mutlu edilmelidir. Böylelikle, sağlık sisteminin başarısı daha görünür hale gelecektir.
Öncelikle Sağlık Bakanlığı’na geçişte statü kaybı yaşadılar. Başta tayin bedeli alamamaları gibi birçok sorunla karşı karşıyalar. Biz bu arkadaşlarımızın da yanındayız. Yaşadıkları hak kaybının önüne geçmek için gayret gösteriyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa Sağlık-Sen teşkilatları orada. Çünkü bizler çalışanların dertleriyle dertlenen bir sendikayız. Sadece yetki süreçlerinde sahaya inen sendikalardan olmadık. Gönüllere dokunan, ötekileştirmeyen bir sendikal anlayışı kendimize şiar edindik. Bu yüzden Sağlık-Sen'e olan güven her geçen gün artıyor.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Sağlık-Sen 1995 yılında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için kuruldu. Bugün gelinen noktada Sağlık-Sen, 270 bini aşan üye sayısıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gür sesi. Sürekli sahadayız. Çalışanların dertleriyle dertleniyoruz. Duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz. Onun için de her geçen gün üye sayımız artıyor.
Yıllardır verdiğimiz mücadele ile bugün sağlık çalışanlarımız için önemli adımlar atılıyor. Bu noktada verilen müjdelerin kısa bir süre içerisinde hayata geçmesini bekliyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, ''Birlik ve beraberlik içerisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emanetine sahip çıkmak için dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her türlü fedakarlığı yapan sağlık çalışanlarımız bu ülkenin hayat sigortasıdır. Sağlık-Sen de sağlık çalışanlarının gür sesidir.'' dedi.
Sağlık-Sen Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, ''Sağlık-Sen olarak bizim temel mücadelemiz, sorun çözme makamında oturan bürokratlara ve siyasi sorumlulara bu sorunları anlayana ve çözene kadar anlatmaktır. Sağlık Bakanlığıyla üniversite hastaneleri arasında mali, özlük ve sosyal haklar bakımından uçurum söz konusu. Bir an önce bu uçurum kapanmalı; aynı işin, aynı emeğin, aynı alın terinin karşılığı sonuna kadar verilmelidir. Yaşanan adaletsizlikler ve hakkaniyetsizlikler son bulmalıdır.'' dedi.