KamuMeb

Sağlık Bir-Sen, Evde Bakım Hizmetleri Mezunlarına Kadro Talep Ediyor

SAĞLIK PERSONELİ

Evde Hasta Bakımı bölümü’nden mezunları 2020 yılında Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığından kadro bekliyorlar. SAĞLIK BİRSEN GENEL BAŞKANI Hasan ÖNÜR'ün Evde Bakım Mezunlarına yönelik açıklamalar şu şekilde: Şu geçirdiğimiz zor günlerde görev verilmesi elzem olan meslek grubu  Hasta Bakım Mezunları da olduğunu düşünüyoruz.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ MEZUNLARI DA GÖREV BEKLİYOR

Bu zamana kadar Hasta bakım hizmetleri bölümünden mezun olanlar görev tanımlarının yapılamadığı gerekçesiyle atanamıyor ve işsiz kalmaktaydılar. Şimdiye kadar bunların istihdam edilecekleri kadrolara ebe, hemşire, ve sağlık memurları geçici görevlendirilmesi yapılmaktadır.

Böyle olunca da haliyle hem geçici görevlendirilmeye giden hemde geçici görevlendirmelere gidenlerin yerini dolduran çalişanlar mağdur olmakta,gidenlerin yerlerinde aksaklık olmasın diye yerlerine verilen iş arkadaşlarının iş yükü artmaktadır. 

Bu zamana kadar atama yapılmadığından hem atanamayanlar hemde mevcut çalışan sağlık personelleri de mağdur edilmekteydi.

Bizde geçirdiğimiz bu zor süreçte yetkililere sesleniyoruz 

Gün tam da Evde Hasta Bakım Hizmetleri Bölümünden mezunların istihdamını sağlama zamanıdır. 

En azından, az nüfusa sahip illerden başlatılarak tüm illere personel ataması yapılması gerekmektedir. 

Atamaları yapılarak bu bölümden mezun olanlar, hastanedeki yatan hastalara baktırılabilir ve böylece diğer mevcut çalışan sağlık personelleri kendi işlerini yapıp mağdur edilmemiş olurlar.

Sonuç olarak Evde Bakım Mezunları atandığında bu bölümden mezun olanlar mağduriyetleri giderilecek ve diğer sağlık personellerinin de fazla iş yükü azalacaktir.

Hasan ÖNÜR/ SAĞLIK BİRSEN GENEL BAŞKANI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.