Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''Sağlıkta şiddetin çözüme kavuşturulması noktasında siyasi iradenin almış olduğu kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar neticesinde sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesi çok önemli bir gelişme.
Sağlıkta şiddeti ortadan kaldırmayacaksa bile azalması noktasında çok önemli bir adım. Çünkü sağlıkta şiddet sadece cezaların arttırılmasıyla çözülecek bir hadise değil. Toplumsal duyarlılığın da bu noktada devreye girmesi gerekiyor.
Kurulacak olan kurulla beraber sağlık çalışanları önemli ölçüde koruma altına alınmış olacak. Sağlık hizmetlerinin de daha nitelikli sunulabilmesinin önünü açmış olacak. Önemli bir karar gerçekten. Bu sıkıntının çözüme kavuşturulmuş olması, en üst mertebede Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya irade koymuş olması çok önemli.
Yıllardır 3600 ek gösterge için mücadele ediyorduk. Bu toplu sözleşme ile kayıt altına alındı ve çalışmalar başladı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında iki toplantı gerçekleştirildi. Üçüncü toplantı 10 Mayıs'ta gerçekleşecek. 3600 ek gösterge çıktığında emekli maaşları ve tazminatları doğrudan artacak. Bunun kapsamının geniş olması gerekiyor. Tüm kamu çalışanlarının emekli maaşları ve tazminatlarının kademeli olarak artmasını talep ediyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Sekreter Durali Baki, ''Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in kurulduğu dönemde sendikalar ideolojik davranıyorlardı. Yaşa ve kahrolsun sloganları arasında sendikacılık yapıyorlardı. Çalışanların sorunlarından başka her şeyle ilgileniyorlardı. Bu yüzden kendisini davasına adamış Mehmet Akif İnan ağabeyimiz ve dava arkadaşları kamu çalışanlarının sorunlarını çözmek için Memur-Sen’i kurdu. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için Sağlık-Sen kuruldu. Zor günlerden geçerek, tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bu günlere. Bugün Memur-Sen 1 milyonu aşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum kuruluşu. Bugün Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umudu. Çünkü Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatı, kamu çalışanlarının onlarca sorununa neşter vurdu, vurmaya da devam ediyor.
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda eksiklikler mevcut. Memur-Sen olarak 4688 sayılı yasanın değiştirilmesini istiyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yasa yok.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Sağlık-Sen teşkilatları sürekli sahada. Biz sadece 15 Mayıs sürecinde sahaya inen bir sendika değiliz. Teşkilatımızla yedi gün yirmi dört saat sahadayız. Yetkiyi aldığımız günden bu yana onlarca kazanıma imza attık, onlarca soruna neşter vurduk. Onun için Sağlık-Sen’e olan güven her gün artıyor. Çalışanlarımızın dertleriyle dertlenerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Kurulduğumuz günden bu yana onurluca ve insanca yaşamanın mücadelesini verdik. Tüm toplumun dertleriyle dertlenmeyi kendimize şiar edindik. Ne zaman milletin iradesine ket vurulmak istense Memur-Sen ve Sağlık-Sen milletin iradesinden yana tavır koydu.
Sağlık-Sen olarak yaptığımız basın açıklamaları ve mekik diplomasisi ile sorun ve talepleri gündemde tutuyoruz. Sorunlara yönelik hazırladığımız rapor ve model önerilerini hem kamuoyuyla hem de yetkililerle paylaşıyoruz. 6. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlamadan çalışmalara başladık. Sağlık Bakanlığı önünde, illerde sağlık kurum ve kuruluşlarının önlerinde basın açıklamaları yaptık, sorun ve talepleri gündeme getirdik. Verilen mücadele ile toplu sözleşme masasında 22'den fazla kazanım elde ettik. Duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, ''Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refahı ve geleceği için mücadele eden Sağlık-Sen ailesi olarak kurulduğumuz günden bu yana, üyelerine onur, kamu çalışanlarına umut olan duyarlı ve etkili bir sendikal anlayış ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Özlük haklarımız ve mali haklarımızın için, Memur-Sen Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın özverili çalışmaları ile 6. Dönem Toplu Sözleşmede önemli kazanımlar elde edildi. Sabit ek ödemelerin yüzde 20 artırılması, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, sosyal hizmet tazminatının artırılması, 3600 ek gösterge, sözleşmeli istihdam için çalışma yapılacak olması gibi onlarca kazanıma imza atıldı.'' dedi.
Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, ''Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız en kutsal olanı yapıyor. İnsanımıza derman olmak, yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyor. Sağlık çalışanlarımız her türlü fedakarlığı yapıyor. Selde, depremde, salgın sürecinde yani insanımızın ihtiyaç duyduğu her yerde ellerini uzatıyorlar. Bu noktada her türlü fedakarlığı yapan sağlık çalışanlarımızın emeğinin ve alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, ''Sağlık bir ekip işidir. Sağlık hizmeti sunan hekim, hemşire, 112 çalışanı, tekniker ve teknisyen bir bütündür. Sağlık-Sen olarak bizler tüm sağlık emekçilerimizin ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişmesi için mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin de adalet ve hakkaniyet gözetilerek yerine getirilmesini istiyoruz.'' dedi.
Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, ''Dumlupınardan Domaniçe, Simavdan Altıntaşa nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa her zaman yanlarındayız. Dertlerine ve sorunlarına derman olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü bizim sendikal anlayışımızda çalışanlarımızın dertleriyle dertlenmek var. Biz çözüm odaklı bir sendikayız. Aldatmadık ve aldanmadık. Üç günlük dünyada fırıldak olmaya gerek yok. Bu anlayışla kurulduğumuz günden bu yana hak arama mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları umudun adıdır.'' dedi.