KamuMeb

2023 Yılı MEB Görevde Yükselme Yazılı Sınavı Sonuçları AÇIKLANDI

Sınav Haberleri

9 Temmuz 2023 tarihinde üç oturum halinde gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Görevde Yükselme Sınavı'nın 1. Oturumu saat 09.30'da, 2. Oturumu 12.30'da, 3. Oturumu saat 16.00'da yapıldı. Sınav sonrası adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklanmış durumdaydı.

60 sorunun sorulduğu sınav sonrası Taşra Teşkilatında; 2950 Memur, 57 Sayman, 1800 Şef, 400 Şube Müdürü kadrosu; Merkez Teşkilatında 50 Memur, 200 Şef kadrosu yeni sahiplerini bulmuş oldu. Sınavda her bir oturum 75 dakika sürdü ve adaylara toplam 60 soru soruldu. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınav sonuçları 28 Temmuz 2023 tarihinde Bakanlığın //odsgm.meb.gov.tr ve/veya //www.meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Sonuçlara https://www.meb.gov.tr/meb_duyuruayrinti.php?ID=30502&CHK=f144942982adc02751b645b948f6b9befea5cc25 linkinden ulaşabilirsiniz.

SINAV İTİRAZLARI

a) Adaylar; sınav sorularına ve cevap anahtarına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr ve/veya //odsgm.meb.gov.tr adreslerinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde PGM’ye yapacaklardır. PGM; adaylar tarafından yapılan itirazları, itiraz başvuru süresi bitiminde ÖDSGM’ye toplu olarak gönderecektir. Ad-soyad, tarih, T.C. Kimlik No, banka dekontu/ATM fişi ve imza bulunmayan dilekçeler kabul edilmeyecek ve ÖDSGM’ye gönderilmeyecektir. İtiraz süresi bittikten sonra gelen dilekçeler ÖDSGM’ye gönderilmeyecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak PGM’ye bildirecektir. ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara PGM tarafından bildirilecektir.

b) Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesine ait T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. veya Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin; ATM, internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden herhangi birine KDV dâhil 30 (otuz) TL itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu/ATM fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

c) ÖDSGM’ye bireysel yapılan itiraz dilekçeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

d) Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imzası, iletişim bilgileri, banka dekontu/ATM işlem fişi olmayan dilekçeler ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

e) Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Yorumlar (1)

Denız 1 Yıl Önce

Hayırlı sı olsun inşAllah

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.