KamuMeb

2022 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak?

SINAVLAR

2022 Yılı YKS Sınavı Sonuçlarının açıklanmasının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, kişisel twitter hesabından önemli bir açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ''Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının sevgili gençlerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı olmasını dilerim. Önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun da yayımlanmasıyla adaylarımız için artık tercih süreci başlayacak. Bizler de aramıza katılacak yeni öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz.'' dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ''18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını //sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim.

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında //osym.gov.tr adresinden yapacaklardır. Adaylarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.'' dedi ve verileri paylaştı.

2022-YKS Birincilerimizin İlleri

TYT: Kocaeli

AYT:

Sayısal: Kayseri Eşit Ağırlık: İzmir
Sözel: Kayseri

YDT:

Almanca: İstanbul Arapça: İstanbul 
Fransızca: İstanbul 
İngilizce: Kocaeli
Rusça: İstanbul

2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Sayısal Veriler; 

2022-YKS Aday Sayıları

2022-YKS Testlerinin Ortalamaları ve Standart Sapmaları

2022-YKS Adayların Cinsiyetlerine Göre Test Ortalamaları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.