KamuMeb

2024 Yılı YKS Yerleştirme Sonuçları

SINAVLAR

2024 Yılı YKS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemlerine ilişkin sonuçlar 13 Ağustos 2024 tarihinde ÖSYM tarafından yayınlandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr Erol Özvar, sosyal medya hesabından 2024 Yılı YKS Yerleştirme Sonuçlarına ilişkin ''Devlet üniversitelerinde toplam kontenjanın yüzde 98,8'i, önlisans kontenjanlarının yüzde 100'ü doldu. Yeni açtığımız "Yapay Zeka" ve "Bilişim" programlarının devlet üniversitelerindeki kontenjanlarının tamamına yerleşildi, tek bir boş kontenjan bile kalmadı.'' dedi.

Yerleştirme sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 19–21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2024-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler'e https://www.osym.gov.tr/TR,29511/2024-yks-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html linkinden ulaşabilirsiniz.

Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9942 linkinden açıklandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.