Öne Çıkanlar Öğrenci Şubeleri Dijital Faşizm Tarım Kredi Kooperatif Market 1 Eylül 2022 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT

Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Yönetmeliğinde Değişiklik (1 Ağustos 2024)

Resmî Gazete

1 Ağustos 2024 PERŞEMBE

Sayı : 32619

YÖNETMELİK

Millî Savunma Bakanlığından:

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ HARP ENSTİTÜLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 4/7/2019 tarihli ve 30821 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Yönetmeliğinin 27 nci maddesinin üçüncü, beşinci ve sekizinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Karargâh Subaylığı Eğitimi ile Komuta ve Kurmay Eğitimine girişte yapılacak nitelik değerlendirmelerinde; Lisans seviyesi eğitim-öğretimi mezuniyet derecesi, Temel Kurs (Sınıf Okulu, Görev Öncesi/İhtisas Kursu, Uçuş Okulu, Astsubaylıktan Subaylığa geçiş eğitimi, Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi ve benzeri) mezuniyet derecesi, mükâfat ve cezalar, sicil notu, yabancı dil notu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli için komando ve kıta hizmet puanı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli için deniz hizmet puanı, Özel Kuvvetler/Özel Kuvvetler İhtisas Kursunu bitiren ve Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapan personel için Özel Kuvvetler hizmet puanı dikkate alınır.”

“(5) Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli için nitelik değerlendirmesi notuna Özel Kuvvetler hizmet puanı ilave edilir. İlave edilecek puan hesaplama yöntemi Genelkurmay Başkanlığının teklifi üzerine Millî Savunma Bakanının onayı ile belirlenir. Yıl içerisinde değişiklik yapılması teklif edilmediği sürece mevcut uygulamaya devam edilir. Dördüncü fıkra uyarınca nitelik değerlendirmesi notuna puan ilave edilmesi halinde bu puan ile Özel Kuvvetler hizmet puanından yüksek olanı dikkate alınır.”

“(8) Giriş sınavında başarılı olmak için sınav yapılan her konudan en az 60 puan almak esastır. Adayların her sınav konusundan aldıkları notlar toplanır ve toplam sınav notu bulunur. Birden fazla uygulamalı sınav yapıldığında, uygulamalı sınavların aritmetik ortalaması alınır. Notlar tama çevrilmez. İhtiyaç duyulduğunda, giriş sınavında her konudan en az alınması gereken puan, Genelkurmay Başkanlığı/Kuvvet Komutanlıklarının teklifi üzerine veya resen Millî Savunma Bakanı tarafından değiştirilebilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“e) Deniz sınıfı personel için deniz hizmet puanı, nitelik değerlendirmesi notuna yüzde yirmi (%20) oranında etki eder. Deniz hizmet puanı hesaplama yöntemi Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“e) Deniz sınıfı personel için deniz hizmet puanı, nitelik değerlendirmesi notuna yüzde yirmi (%20) oranında etki eder. Deniz hizmet puanı hesaplama yöntemi Millî Savunma Bakanlığı tarafından belirlenir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.