Öne Çıkanlar Mahmut Özer BİM yüz yüze eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Merkezi Tarım Alanı Çerçeve Öğretim Programı

Müftü Alınacak (2018 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı)

KamuMb.net - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıyan, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşıyan en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu  ihtisas kursu belgesi olan yada ilahiyat alanında doktora yapmış adaylar başvuru yapabilir.

Ayrıca Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 5 (beş) yıl görev yapmış, İlçe müftüsü unvanında müktesebi bulunmayan, teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre çalışan erkek adaylar da sınava başvuru yapma hakkına sahip.

Merkezde çalışanlar birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları il müftülüklerine veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine 28.03.2018 (saat 08:30)-11.04.2018 (saat 16:30) tarihleri arasında Başkanlık merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır.

Adaylardan başvuruda T.C. Kimlik no’lu kimlik belgesi nüfus cüzdanı veya pasaport, diploma yada denklik belgesi, İhtisas kursu veya doktora mezuniyet belgesi, adli sicil kaydı belgeleri istenmektedir.

Sınav, yazılı ve sözlü olarak yapılacak olup yazılı sınavda Kur'an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam tarihi ve İslam ahlakı, dini ve mesleki genel kültür, Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat gibi konulardan soru sorulacaktır.

Sözlü Sınav Konuları ise Kur'an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 puan), Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan) konusundan oluşmaktadır.

Sınav Giriş Belgesi" alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir. Yazılı ve sözlü sınavlar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavın her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmekte olup bu puanı alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.