Öne Çıkanlar Mahmut Özer sağlık personeli enflasyon Müze ve Ören Yerleri deprem

2020-2021 Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul 1. Dönem Sonu Yapılacak İşlemler Kılavuzu

1) (4.Sınıflar) 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınav Notları ile Ders ve Etkinliklere Katılım Notları

a- 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı belirlenirken ilkokul 4 üncü sınıf, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan sınavlar dönem sonu puan hesaplamasına dâhil edilmeyecektir. Ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacaktır. Ancak velinin 21.01.2021 tarihine kadar okul müdürlüğüne başvurması hâlinde yapılmış olan sınavlardan alınan puanlar dönem puanı hesaplamasına dâhil edilecektir.

b- Sınava girmeyen öğrencilerin not girişi yapılmayacaktır. Bu öğrencilere G yada 0 not girişi yapılmayacak olup boş bırakılacaktır.

c- Ders saati sayısı 2 ve 2 den az olan dersler için 2, ders saati sayısı 2 den fazla olan dersler için 3 ders içi katılım notu verilecektir.

d- Uzaktan eğitim yada yüzyüze eğitime katılmamış öğrenciler içinde not girişi yapılacaktır. Ancak çocuğun adres bilgilerine ulaşamıyorsak, telefon ile yeri tespit edilemiyorsa veya çocuğun adres bölgemizde olup olmadığını bilmiyorsak bu durumdaki çocuklara not girişi yapılmayacak olup öğrenci okul idaresine bildirilecektir.

e- 5 inci, 6 ncı, 7 nci ve 8 inci sınıflarda dönem puanı sadece ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile oluşturulacaktır.

f- Karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak olup karneler elektronik ortamda erişime açılacaktır.

g- Bu süreçte öğretmenlerden öğrencilere verdikleri ders etkinliklerine katılım puanına ilişkin herhangi bir belge talep edilmeyecektir.

2) (1-2-3.Sınıflar) Bütün Dersler İçin “Geliştirilmeli”,“İyi”,”Çok İyi” Seçeneklerinden En Az Birinin İşaretlenmesi.

MADDE 20-(2) İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin başarısı; gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. Karnede “çok iyi”, “iyi” ve “geliştirilmeli” şeklinde gösterilir.

İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Hızlı Not Girişleri bölümünden ders öğretmenlerinin sınıflarına veya girdiklere derslere ait öğrencilere not girişlerinin yapılması gerekmektedir. 

3) ( Okul Öncesi ) Gelişim Raporlarının Doldurulması. 

MADDE 30 –(1) Okul öncesi eğitim kurumlarında Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda hazırlanan çocuğa yönelik Gelişim Raporu, her dönem sonunda e-Okul sistemine işlenerek bir örneği veliye verilir. 

Gelişim raporuna pedagojik olmayan ve gizliliği gerektiren bilgiler işlenmez.

Sınıf/Şube Rehber Öğretmenlerinin Okul Öncesi Kurum İşlemleri>>Gelişim Raporu>>Gelişim Raporu Girişi sekmesinden sınıfında bulunan öğrencilere ait rapor bilgilerini işlemeleri gerekmektedir. 

Kesin kaydı yapılmayıp yüz yüze eğitime devam etmeyen ancak uzaktan eğitim faaliyetlerine katılan çocukların kesin kaydı yapılarak bu çocuklar için de gelişim raporu düzenlenecektir.

Covid-19 salgını nedeniyle gelişim raporları her bir öğrenci için hazırlanarak elektronik ortamda verilecektir.

Mevcut durumda yüz yüze eğitime devam eden okul öncesi eğitim kurumlarında ise istenmesi halinde yüz yüze eğitim alan çocukların gelişim raporu basılı olarak da verilebilecektir.

4) E-Okul Sisteminde Bulunan Karne Bilgileri - Öğretmen Görüşünün Şube Rehber Öğretmenlerince Her Öğrenci İçin Girilmesi.

MADDE 30 – (2) (a) Öğrencilere, e-Okul sistemindeki bilgiler esas alınarak her dönem sonunda karne verilir. 

Karnede, öğrencinin derslerdeki başarısı ile sosyal etkinlik çalışmaları ve okula devam durumu gösterilir. 

İlkokul karnesinde davranış ölçütlerine göre öğrencilerin gelişim düzeylerine de yer verilir.

İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Karne Bilgileri Öğretmen Görüşü sekmesini tıklayarak Sınıf/Şube Rehber Öğretmeni olduğu sınıfa ait Karne Öğretmen Görüşü Bilgileri girişini tamamlamaları gerekmektedir.

Karne Bilgileri - Öğretmen Görüşünün aktif öğrencilerinize göre yapmanız gerekmektedir. Eğer bu konuda tereddüte düşüyorsanız aktif öğrenci listenizi okul idaresinden alınız.

5) Davranış Notlarının Eksiksiz Girilmesi,

MADDE 29 –(1) İlköğretim kurumlarında; ders yılının her döneminde öğrencilerin davranışları, Davranış Puanı Ölçütleri EK-4’te verilen ölçütler kullanılarak ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise şube rehber öğretmeni tarafından “(1) Geliştirilmeli”, “(2) İyi”, “(3) Çok iyi” şeklinde değerlendirilerek e-Okul sistemine işlenir.

Sınıf/Şube Rehber Öğretmenleri tarafından İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Not İşlemleri>>Davranış Notları sekmesinden sınıfa ait davranış notu girişlerinin tamamlanması gerekmektedir.

6) E-Okul Sisteminde Bulunan Sınıf Kitaplığının Oluşturulması ve Okunan Kitapların Girilmesi.

MADDE 86 – (1) İlköğretim kurumlarının uygun bir yerinde okul kütüphanesi kurulur. İlköğretim kurumlarının bütün sınıflarında sınıf kitaplığı oluşturulur.

Sınıf/Şube Rehber Öğretmenleri tarafından İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Okuduğu Kitaplar sekmesinden sınıf kitaplığı oluşturarak okunan kitapların sisteme girilmesi gerekmektedir.

7) E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Sosyal Etkinlik Modülünde öğrencilerin gerçekleştirdiği Sosyal Etkinliklerin Kayıt Altına Alınması 

(Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği) MADDE 8- (5) Öğrencinin seçtiği kulüp, yaptığı çalışmalar ve belgeleri, e-Okul sisteminde yer alan Sosyal Etkinlik Modülüne işlenir.

İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri>>Sosyal Etkinlikler >> Sosyal Etkinlikler Girişi sekmesinden okul etkinlikleri için kulüp danışman öğretmeni, merkezî etkinlikler için ilgili ders öğretmeni, okul dışı bireysel etkinlikler için ise sınıf veya şube rehber öğretmeni tarafından veri girişleri yapılacaktır. 

8) Öğretmen Puan Çizelgelerinin Kontrol Edilerek İmzalanması.

MADDE 26 – (1) İlkokul 4 üncü sınıf ile ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğretmenler, her ders için öğrencilere verdikleri puanları e-Okul sistemindeki Öğretmen Puan Çizelgesine zamanında işler. Her dönem sona ermeden beş gün önce okul yönetimince, e-Okul sisteminden çıktısı alınan Öğretmen Puan Çizelgesi ilgili öğretmenlerle birlikte kontrol edilerek imzalanır ve okul müdürü tarafından onaylanarak dosyasında saklanır. 

9) BEP Uygulanan Öğrenciler İçin Değerlendirme/İlerleme Raporlarının Hazırlanması.

MADDE 20 – (1) c) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için; Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır ve bu öğrencilerin başarıları, bu programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir.

10) Karne işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden 17.01.2021 tarihine kadar tamamlanması,

11) Öğretmen puan çizelgelerinin 20.01.2021 tarihine kadar kontrol edilerek imzalanması,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.