Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim Koronavirüs Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Liselerde Bilim Uygulamaları Kılavuzu

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının Hazırlıklarına Başladık

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bizim için tatil yok. Biz hemen 2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlıklarına başladık. İstanbul'da anaokulu, ilkokul, ortaokul, tüm lise türlerindeki okullarımızın yaklaşık 4 bin yöneticisiyle bir değerlendirme toplantısı yaparak 2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlıklarını başlattık. İnşallah, salı günü Ankara'da bu toplantıyı yapacağız, çarşamba günü de İzmir'de okul yöneticilerimizle bir araya geleceğiz. Tüm arkadaşlarımız sahada olacaklar. 2022-2023 eğitim öğretim yılına eksiklikleri gidererek devam edeceğiz. Son bir yıla baktığımız zaman ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük. Yüz yüze eğitimin başladığı o aylar çok yoğundu. İlk 2 ay içinde 20'nin üzerinde ile gittim, sahanın süreçlerini kontrol etmek, arkadaşlarımızı motive etmek için...

Tüm dünya olağanüstü koşullarda eğitimin ilk fedakârlık yapılacak yer olmadığını gördü. Okullar sadece eğitim öğretimin yapıldığı yerler değil; akran eğitiminin, kültür sanat etkinliklerinin, sosyal etkinliklerin yapıldığı, öğrencilerini psikososyal gelişiminin olduğu yerler.

Öğrencilerimiz okullarda gelişiyorlar. Bu imkândan uzak oldukları zaman siz ne kadar mükemmel bir dijital platformu tesis ederseniz edin sadece öğrenme kayıplarını telafi edebilirsiniz ama diğer kazanımları, okulun sunmuş olduğu diğer imkânları telafi edebilmeniz mümkün değil.

Eğitimde fırsat eşitliği tüm dünyanın gündeminde... Akademik başarı okul dışı faktörlerden de çok etkileniyor. Ailenin sosyo ekonomik seviyesi, çocuğuna sunmuş olduğu imkânlar... Okulun olmadığı ortamlarda bu eşitsizlikler çok daha derinleşiyor. Okullar eğitimin yanında toplumdaki eşitsizliklerin de kompanse edildiği yerler...

Her eğitim öğretim dönemi başında öğretmenlerimiz geçmişin bir muhasebesini yapar. Telafi için o mekanizmalar devreye girdi. İlk defa ortaokul ve liseyi de içerecek şekilde kapsamlı bir destekleme ve yetiştirme kursları hizmetini bir yıl boyunca devam ettirdik. Aynı zamanda psikolojik sağlamlık için sadece öğrencilerimize değil, öğretmenlerimize ve velilerimize de yardımcı olduk. Çok kapsamlı yardımcı kaynaklarla ciddi bir destek sağladık.

Yardımcı kaynaklar çok ciddi bir problemdi Türkiye'de. Hem telafi mekanizmalarına destek olmak hem de dezavantajlı vatandaşlarımızın o kaynaklara erişimi için yardımcı kaynakla ilgili çok ciddi bir seferberlik yaptık.

2000'li yıllarda okul öncesinde 5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 11 bugün ise yüzde 93. Eğitimde demokratikleşmek, öncelikli hedefimiz. Okullaşma oranı artırıldığı zaman sisteme 730 bin öğretmen dâhil oldu, 1.2 milyonu öğretmeni olan eğitim sistemine kavuştuk, dolayısıyla hem okullaşma oranı arttı hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı düştü.

PISA ve TIMMS raporları gösteriyor ki OECD ülkeleri arasında matematik ve fen okuryazarlığını en çok artıran ülke, Türkiye'dir. OECD raporlarına baktığımızda anlaşılıyor ki biz, "iyi"yiz ama "iyi" ile yetinmiyoruz. Çok güzel işler yapılıyor, daha güzel işler yapacağız.

Bakanlık olarak bütün okullarımıza bütçe desteği sağlayacağız. Buna gücümüz var. Biz tüm öğrencilerimize ücretsiz kitap desteği sağladığımız gibi aynı zamanda yardımcı kaynakları da basarak öğrencilerimize ücretsiz ulaştırdık. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yardımcı kaynakları her öğrencimize ücretsiz ulaştıracağız. 2022-2023 eğitim öğretim yılına çok güçlü bir şekilde gireceğiz. Küçük onarımlardan büyük onarımlara kadar okullarımızın bakımlarını tamamlayacağız. Okullarımızın tüm taleplerini bugün itibarıyla yerine getirmiş bulunuyoruz. Artık eğitim sistemimizde tüm okullara bütçeyi doğrudan gönderebiliyoruz. İhtiyaçların hepsini karşılıyoruz. Velilerden kesinlikle kaydın bir koşulu olarak bağış alınamayacak. İl ve ilçe müdürlüklerimiz yakinen takip edecek. Bizim odağımız okulun iklimini güçlendirmek. Okulun ihtiyaçlarını karşılamak... Okuldaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini desteklemek. Yerinde destek olmak ve tamamen sağlıklı, akran zorbalığının olmadığı, dikey ve yatay şiddetin olmadığı ve kültürel değerlerimizin yaşadığı, içselleştiği bir havayı güçlendirmek. Tüm çabamız o yönde devam ediyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.