Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

2022 Yılı Nisan Ayında Gerçekleşen Öğretmen Mesleki Çalışmalarında Yaşanan Sorunlar (22 Nisan 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 6 Nisan 2022 tarih 47280722 sayılı yazısı kapsamında; ''Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 2022 Yılı Nisan Dönemi Mesleki Çalışmaları; ilgi (a) Yönetmeliğin 38, ilgi (b) Yönetmeliğin 87 ve ilgi (c) Yönetmeliğin 52'nci maddeleri ve ilgi (ç) Makam Onayı doğrultusunda, 11.15 Nisan 2022 tarihleri arasında uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda öğretmenlerimiz; ekte yer alan hizmetiçi eğitim faaliyetlerinden (ÖBA Platformu üzerinden uzaktan eğitim olarak) en az bir eğitimi tamamlamaları halinde mesleki çalışmalarını tamamlamış sayılacaklardır. Ayrıca okul yöneticileri de isteğe bağlı olarak bu eğitimlere katılabileceklerdir.'' şeklinde duyuru yapılmış ve 11-15 Nisan ayı gerçekleşecek mesleki eğitim çalışmaların uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşeceği bildirilmiş ve çalışmalar da bu yöntem üzerinden tamamlanmıştır.

Ancak uzaktan eğitim yoluyla gerçekleşen çalışmalarda alt yapı sorunları nedeniyle çok sayıda öğretmenin bağlantı sorunları yaşadığı ve de teknik nedenletle katılımda sorunlar gerçekleştiği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır. Önceki mesleki çalışma döneminde de benzer teknik sorunlar yaşanmış ve çok sayıda öğretmenimizin bu sebeple ek ders ücretlerinde kesinti yapılması söz konusu olmuştur. Bu sebeple de sendikamızca yargısal süreçlere başvurulmuş olup bu davalar da devam etmektedir.

Aynı sorun ve mağduriyetlerin bu dönemde de yaşanmaması ve konunun yargısal süreçlere daha fazla muhatap da olmaması adına, mesleki çalışmaları teknik aksaklıklar yaşaması nedeniyle kesintiye uğrayan ve tamamlanmadığı şeklinde sisteme yansıyan öğretmenlerimiz için bir çözüm üretilmesi, ek ders ücretlerinde bir kesinti yapılmaması, gerekirse ilave bir tamamlama olanağı sağlanması hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.