Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler

2023-2024 Bilim Ve Sanat Merkezleri (Bilsem) Yaz Okulu Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Takvimi

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Mustafa OTRAR imzalı resmi yazıda ''2023-2024 eğitim öğretim yılında örgün eğitime devam eden 2-12. sınıf öğrencilerinin Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren bilim ve sanat merkezlerinde açılacak yaz okulu imkanlarından yararlanmasını sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi doğrultusunda hazırlanan 28.05.2024 tarihli ve E-71131733-20-103198520 sayılı Makam Oluru ile uygun görülen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu hazırlanmış olup Ek'te gönderilmiştir. Söz konusu sürece ilişkin iş ve işlemlerin Ek'te gönderilen kılavuz doğrultusunda yürütülmesi ve iliniz bilim ve sanat merkezlerine duyurulması hususunda; bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-71131733-20-103198520 sayılı 28 Mayıs 2024 tarihli BİLSEM Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu konulu Bakan Yardımcısı Bakan a. Nazif YILMAZ ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa OTRAR imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrencilere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve 2024 Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu doğrultusunda Ortaöğretim Genel Müdürlüğü uhdesinde açılmaktadır.

Bu kapsamda 2023-2024 eğitim öğretim yılında örgün eğitime devam eden 2-12. sınıf öğrencilerinin Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren bilim ve sanat merkezlerinin imkanlarında yararlanmasını sağlamak amacıyla Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu hazırlanmış olup Ek'te sunulmuştur.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde "Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları e- Kılavuzu"nun yürürlüğe konulması hususunu olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

KILAVUZ

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezi Başvuruları 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasındadır ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince başvurular onaylanmaktadır.

BİLSEM Öğretmen Başvuruları 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasındadır.

*Öğrenci Başvuruları 10-21 Haziran 2024 tarihleri arasındadır.

Kurs merkezi müdürlüklerince öğretmen ihtiyaçlarının e-Kurs Modülüne girilmesi ve il/ilçe merkez komisyonunca öğretmenlerin görevlendirilmesi 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasındadır.

BİLSEM Yaz Okulu atölye/dersliklerin öğrenci listeleri/gruplarının oluşturulması, e-Kurs Modülünün açılarak veri girişlerinin yapılması 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasındadır.

BİLSEM Yaz Okulu Kapsamında Destekleme ve Yetiştirme Kursları 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak 29 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

* Öğrenci başvuruları için takvimde belirtilen tarihlerde veliler tarafından öğrencilerin katılmak istedikleri atölyelerin bulunduğu BİLSEM'e dilekçe ile şahsen başvuru yapılacaktır.

* 4 haftalık programın tamamlanmasının ardından yeni başvuru olması ve başvuruların yeterli sayıya ulaşması halinde yeni kurs planlanabilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.