Öne Çıkanlar 2024 Yılı Maarif Kongresi Başvuru Kılavuzu A101 5 Ekim 2024 Aktüel Ürünler A101 11 Ekim 2024 Aktüel Ürünler İYEP Uygulama Takvimi 2024 Yılı Ekim Ayı Yay Burcu Sağlık Yorumu

2024 Yılı Maarif Kongresi Başvuru Kılavuzu

Bakan Yardımcısı Bakan a. Nazif YILMAZ ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet VURAL imzalı resmi yazıda "Cumhuriyetimizin 101. yılında köklü mirasımız üzerine inşa edilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hayata geçirilmiştir. Nihai amacı, yetkin ve erdemli bireyler yetiştirmek olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Türkiye Yüzyılı'nda belirlenen hedeflere ulaşılmasında en temel yapı taşlarından biri olan öğretmenlerimiz; öğrencilerimizin şahsiyet gelişimini önceleyerek millî ve manevi değerlere olduğu kadar sağlıklı bir benlik bilincine sahip mefkûresi yüksek, ufku geniş nesiller yetiştirip ülkemizi dünya ile rekabet edebilir hâle getirecektir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitim sistemimizde millî bir kimliğin oluşumuna katkı sağlamayı ve millî bilince sahip bireylerden oluşan bir toplum meydana getirmeyi, eğitimi toplumun her kesimine ulaştırmayı ve gençleri 21. yüzyılın gereksinimlerine uygun şekilde donatmayı hedeflemektedir. Böylece geçmişin birikimlerine değer katarak, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bütüncül bir sistem tasarlanmıştır. Bu hedefe ulaşmak için öğretmenlerimizi eğitimin merkezine koymakta, onların toplumdaki rollerini güçlendirerek, mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve öğretim uygulamalarını daha etkili hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Evlatlarımızın geleceğine ışık tutan, millî bekamızın ve güçlü geleceğimizin yılmaz neferleri olan öğretmenlerimize gönülden teşekkürlerimizi iletmeye bir vesile olan Öğretmenler Günü Kutlama Programları çerçevesinde; ülkemizin eğitim ile ilgili önemli sorunlarının ele alınacağı Bakanlığımız bünyesinde yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarında görev yapan öğretmenlerimizin katılımlarıyla 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde Erzurum'da Maarif Kongresi düzenlenmesi düşünülmektedir. "Öğretmen Gözüyle" temalı kongrede, Oyun ve Arkadaşlığın Eğitime Etkisi, Ailenin Eğitime Etkisi, Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Eğitime Etkisi konuları ele alınacaktır.

Ek-1 'de yer alan Başvuru Kılavuzu doğrultusunda, il millî eğitim müdürlüklerince, Erzurum ilinde 26-27 Kasım 2024 tarihlerinde yapılacak olan Maarif Kongresine ait iş ve işlemlerin yapılması, Ek-2'de yer alan Maarif Kongresi afişinin A3 boyutunda çoğaltılarak uygun yerlere asılmasının sağlanması, sözlü sunum hakkı kazanan öğretmen ve diğer görevlilerin yolluk, yevmiye, konaklama giderlerine ek olarak organizasyon ve diğer tüm giderlerin Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce karşılanması hususlarını; Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde Olurlarınıza arz ederim." denilmiştir.

Maarif Kongresi; Öğretmen Gözüyle Oyun ve Arkadaşlığın Eğitime Etkisi, Öğretmen Gözüyle Ailenin Eğitime Etkisi, Öğretmen Gözüyle Sosyal Sorumluluk Çalışmalarının Eğitime Etkisi konu başlıklarından oluşmaktadır. T.C. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içi ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenler başvuru yapabilir.

BAŞVURU KRİTERLERİ

Başvuru ile ilgili tüm kriterler 25 Eylül 2024 tarihinde https://maarifkongresi.eba.gov.tr web sitesi üzerinden yayınlanacaktır. Bildiri başvuruları ise 25 Eylül- 18 Ekim 2024 tarihlerinde https://bildiri-maarifkongresi.eba.gov.tr  web sitesi üzerinden alınacaktır. Son başvuru tarihi olan 18 Ekim 2024’te başvuru sistemi saat 23.59’da otomatik olarak kapanacaktır. Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Tek ya da çok yazarlı bildirilerde başvuru sahipleri sadece bir bildiri başvurusunda bulunabilir.

Çok yazarlı bildiriler için başvuru birinci yazar tarafından yapılacaktır. Sunuma hak kazanılması durumunda ise sunum, başvuruda bulunan bildiri sahibi tarafından gerçekleştirilecektir.

Kongre değerlendirme kurulunda yer alan kişilerin başvurusu kabul edilmeyecektir.

Daha önce farklı bir kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel etkinlikte bildirisi yayımlanmış başvuru sahipleri aynı bildiri ile başvuru yapamazlar.

Bildiri özetleri, verilen şablon doğrultusunda hazırlanmalıdır. Bildiriler genişletilmiş özet formatında hazırlanmalı; sırasıyla başlık, anahtar kelimeler, giriş, çalışmanın amacı-önemi, yöntemi, bulgular, sonuç ve öneriler, kaynakça şeklinde düzenlenerek gönderilmelidir. Bildiri özeti kaynakça hariç en fazla 750 kelimeden oluşmalıdır.

Başvurusu kabul edilen bildirilerin en az 2000 en fazla 3000 kelimeden oluşan tam metinlerinin kongre takviminde belirlenen tarihe kadar gönderilmesi istenecektir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELERDİR?

Başvuru özeti EK 1’de verilen şablona uygun şekilde hazırlanmalıdır.
Öğrencilere ait bilgi ve görsellerin kullanıldığı tüm uygulamalar için okul ve veli izni alınmış olmalıdır.    Bu konudaki tüm sorumluluk başvuru sahibine aittir.
Başvuru bilimsel yöntemlere ve etik kurallara uygun hazırlanmalıdır.
Başvuruda herhangi bir sınıfa, dile, etnik kökene, inanca ya da cinsiyete yönelik ayrımcılığa yer verilmemelidir.
Başvuruda herhangi bir kişiye, kuruma, şirkete veya ürüne yönelik reklam yapılmamalıdır.
Başvuruda bulunulan bildirilerin intihal raporunda benzerlik oranı %30’dan az olmalıdır.

EK 1

Genişletilmiş Özet Şablonu

Başlık

(En fazla 10 - 14 kelime olmalıdır.)

Metin

Bu bölümde sırasıyla başlık, anahtar kelimeler, giriş, çalışmanın amacı-önemi, yöntemi, bulgular, sonuç ve öneriler, kaynakça başlıkları yer almalıdır. Genişletilmiş özet içeriği kaynakça hariç en fazla 750 kelime ile sınırlı olmalıdır.

Yazı tipi Times New Roman, yazı büyüklüğü 12 punto, satır aralığı 1,15 cm ve iki yana yaslı olmalıdır.

Ana başlıkların tamamı büyük harflerle ve kalın, alt başlıklar ise ilk harfi büyük diğerleri küçük ve kalın yazılmalıdır.

EK 2

Değerlendirmede Kullanılacak Bilimsel Ölçütler

ÖLÇÜTLER

Çalışmanın Başlığı İçeriği Yansıtmaktadır

Anahtar Kelimeler İçerikle Uyumludur

Giriş Bölümünde Uygulamaya İlişkin Bilgilere Yer Verilmektedir

Giriş Bölümünde Teoriye İlişkin Bilgilere Yer Verilmektedir

Çalışmanın Amacı Açık ve Anlaşılır Bir Biçimde İfade Edilmiştir

Çalışmanın Önemi Açık ve Anlaşılır Bir Biçimde İfade Edilmiştir

Çalışmanın Yöntemi Bilimsel Araştırma Süreçlerine Uygun İfade Edilmiştir

Çalışmanın Bulguları Öğretim Uygulamalarına Katkı Sağlamaktadır

Çalışmadan Elde Edilen Sonuçlar Uygulamaya Dönüktür

Çalışmanın Sonucunda Uygulamaya Dönük Önerilere Yer Verilmiştir

ÖNEMLİ TARİHLER

Kongre Duyurusunun Yapılması : 25 Eylül 2024
Kongre İnternet Sitesinin Açılması : 25 Eylül 2024
Başvuruların Alınması : 25 Eylül- 18 Ekim 2024
Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçların Duyurulması : 15 Kasım 2024
Kongrenin Gerçekleşmesi : 26-27 Kasım 2024
Bildiri Tam Metinlerinin Gönderilmesi : 20 Aralık 2024
Sunulan Çalışmaların Bildiri Kitabı Hâline Getirilmesi : Mart 2025

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Kızılay, Millî Müdafaa Cd. No:6 D:3, 06420 Çankaya/Ankara

E-Posta: [email protected]

Tel: 0 312 413 41 64

İnternet Adresi: https://maarifkongresi.eba.gov.tr

X: oygmmeb

Kılavuza https://maarifkongresi.eba.gov.tr/wp-content/uploads/2024/09/Maarif-Kongresi-Basvuru-Klavuzu-7-sayfa-.pdf linkinden ulaşabilirsiniz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.