Öne Çıkanlar Öğrenci Şubeleri Tarım Kredi Kooperatif Market 1 Eylül 2022 Aktüel Ürünler Dijital Faşizm Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT

2024/10 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

Söz konusu Genelge'de ''Mesleki ve teknik eğitim, ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın tesisinde büyük öneme sahip olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde belirleyici rol oynamakta; bireylerin yaşam boyu beceri edinmelerini sağlayarak iş gücü piyasasına katılmaları için gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırmaktadır.

Mesleki ve teknik eğitim, sosyal ve ekonomik sektörlerle iş birliği içinde gençlere eşit fırsatlar sunarak mesleki yeterliliği haiz, meslek ahlakım ve değerlerini benimseyen; yenilikçi, girişimci, üretken ve ekonomiye katma değer sağlayan yetkin bir iş gücü oluşturmaktadır. Teknolojideki gelişmelerle ortaya çıkan yeni beceri ve beklentilerin karşılanması ve toplumun ekonomik ve sosyal refahının artması için mesleki ve teknik eğitimde kamu, işveren ve çalışanların ortak rol ve sorumlulukları öne çıkmaktadır.

Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik politika ve stratejilerin belirlenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi mezkûr Bakanlığın resmî internet adresinde (www.meb.gov.tr) yayımlanacaktır.

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.