Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim Koronavirüs Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Liselerde Bilim Uygulamaları Kılavuzu

4 Ocak'ta Yüz Yüze Eğitim Başlayacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin, "4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz." dedi.

LGS ve YKS sınavlarında tüm müfredattan sorumlu olup olunmayacağına ilişkin soru üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "biz makro politikalara baktığımızda sadece bugüne bakarak kararlar alamayız. Bu kararları alırken, bizim büyük bir bilimsel heyetimiz var. Ayrıca il müdürlerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımızda çalışan öğretmenlerimizin görüşleri var. Kırk kere ölçüp, bir kere biçiyoruz. Eğitim sisteminin uzun vadeli, orta vadeli hedeflerini dikkate alarak kararlar veriyorlar. Biz bunu şahsi olarak masa başında veremeyiz. Yetkimiz olsa bile hakkımız yok. Çünkü bu milletin geleceği ile ilgili bir konu." dedi.

Salgın döneminde yapılacak sınavlarla ilgili farklı yaklaşım sergileyeceklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "son sınıfta üniversite sınavına girecek çocuklar, zaten hep rapor alıp evde kalmayı tercih eden çocuklarımızdı. Ama bu sene öğretmenlerle buluşma konusunda biraz sıkıntımız var. Kaynak konusunda akademik destek yazılımı ile ve televizyonlardaki hafta sonundaki konu anlatımları, soru çözümleri her konu işleniyor televizyonda. Orada işlenmeyen hiçbir konu yok ki sınavda sorulacak olsun. Biz önümüzdeki süreci de bilmiyoruz. Ocakta, martta, nisanda ne olacak? Biz mevcut duruma göre heyetimizle karar bir aldık. Bu karar orta vadede, uzun vadede Türk eğitim sisteminin büyük bir soruna girmesini engellemeyi planlayan bir şey bu. Şu anda tüm müfredattan sorumluyuz ama olağanüstü durumlar olur, başka süreçler yaşanır... Biz her zaman olduğu gibi esnek davranmak durumundayız." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenen yüz yüze eğitimin 4 Ocak'ta başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının bir düşüş eğilimine girdiğini, bunun yeterli olmadığını, salgının durumunu her gün takip ettiklerini, tüm öğrenci, öğretmen ve ailelerinin temaslı ya da pozitif durumlarını günlük izlediklerini söyledi.

4 Ocak'ta yüz yüze eğitimin başlayıp başlanmayacağına ilişkin "4 Ocak bizim için umut vadeden, iyimser bir tahmin. Sonrasında ara tatil dönemi geliyor, sonrasında ikinci dönem gelecek. Bunların hepsini, her şekilde değişikliği dikkate alarak düşünüyoruz. Tarihlerde değişiklik yapmak, açılışta, kapanışta, tatillerde vesaire. Biz son derece esnek bir yapıyla gitmeyi zaruri buluyoruz. Önümüzdeki süreçte de salgının seyri düştüğünde gerekeni yapacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasının devamında "riski gördüğüm anda en yüksek seviyede freni yapıyorum. Risk varsa biz orada yokuz, geri duruyoruz. Çözüm varsa hemen ileri atılıyoruz, asla geri durmuyoruz. Sistemi çok daha iyi yürütebilelim diye yüz yüze eğitime geçmeyi arzu ediyoruz ama ne kadar isteğim, arzum olursa olsun riski gördüğüm anda da en yüksek seviyede freni ben yapıyorum. Bu konularda bilim insanlarıyla sürekli istişaredeyim." dedi.

LGS ve YKS'ye ilişkin öğrenci ve velilerin tereddütlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Lütfen endişe etmesinler... Sadece hafta sonu televizyonlardaki soru çözümü ve ders anlatımları bile tek başına yeterli." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "biz sadece bugüne bakarak kararlar alamayız. Bizim büyük bilimsel uzmanlardan oluşan heyetlerimiz var. Bunu 40 kere sorup bir kere biçiyoruz. Hepsi değerlendirmeler yapıyorlar. Eğitim sisteminin uzun ve orta vadeli sonuçlarını ele alarak kararlar alıyorlar. Bu milletin geleceği ile ilgili bir konu. 

Bizim pandemi başlangıcında bilim insanları ile yaptığımız görüşmeler bize şunu gösteriyor; EBA'nın alt yapısı son derece sınırlıyken, hazırlıksızken denildi ki tüm toplum hazırlıksız geçici bir karar almak zorundaydık ve bu kararı aldık. Eğer yine biz böyle devam edersek tek dönemden sorumlulukla devam edersek üniversite eğitimini bile yarım bırakacak bir şeydi bu.

Ama şimdi her konu işleniyor. Ocak'ta ne olacak, Şubat'ta ne olacak biz bunu şuanda bilmiyoruz. Biz mevcut duruma göre bir karar aldık. Türk eğitim sisteminin büyük bir zafiyete girmesini önlemek için alınmış bir karar bu. İlerde başka bir sorun çıkarsa elbette yine esnek bir karar almak zorundayız. 

Öğrencilerimiz ve velilerimiz lütfen endişe etmesinler. Buradaki soruların bir güçlük ve zorluk seviyesi. Bizim beraber iştira ederek aldığımız bu karar bilim insanları ve uzmanlarla aldığımız bir karar. Bu herkes için bir zorluk." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.