Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler

Aşırı Düşük Teklif Açıklaması (8 Şubat 2022)

Başkan Bakan a. Mehmet Fatih LEBLEBİCİ imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun "Aşırı Düşük Teklifler" başlıklı 38 inci maddesinde; "İhale komisyonu verilen teklifleri değerlendirdikten sonra, diğer tekliflere veya idarenin tespit ettiği yaklaşık maliyete göre teklif fiyatı aşırı düşük olanları tespit eder. Bu teklifleri reddetmeden önce, belirlediği süre içinde teklif sahiplerinden teklifte önemli olduğunu tespit ettiği bileşenler ile ilgili ayrıntıları yazılı olarak ister..." hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, Kamu İhale Kurulunun 24.01.2022 tarihli ve 2022/DK.D-29 sayılı Kararında, ilanı veya duyurusu 09/02/2022 tarihi ve sonrasında yapılacak olan;

1) Malzemeli Yemek Hizmetleri,

2) Personel/Öğrenci Taşıma Hizmetleri,

3) Araç Kiralama Hizmetleri ihalelerinde uygulanmak üzere; yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde öngörülen eşik değerin yarısına kadar olan yukarıda bahsedilen hizmet alımlarında, sınır değerin altında olduğu tespit edilen tekliflerin Kanunun 38 inci maddesinde öngörülen açıklama istenilmeksizin reddedilmesi suretiyle ihalenin sonuçlandırılmasına, birden fazla hizmet işini kapsayan ve bu işlerden birinin veya birkaçının yukarıda sayılan hizmet alımları arasında bulunduğu tespit edilen işlerde, bu alımın yaklaşık maliyetteki ağırlığının yarıdan fazla olması durumunda işin tamamının bu alımlar arasında bulunduğunun kabul edilmesine karar verilmiştir.

Bilgi edinilmesini ve bahsi geçen konunun İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine de duyurulması hususunda gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
Milli Eğitim Bakanlığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.