Öne Çıkanlar Mahmut Özer sağlık personeli enflasyon öğrenci Müze ve Ören Yerleri

Bakan Özer'den Güzel Sanatlar Lisesi Açıklaması

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''2022'nin sonuna kadar inşallah bu sayıyı 100 milyona tamamlayacağız. Bu proje başlamadan önce öğrenci başına 1,3 kitap düşerken şu anda 3,3 kitap düşüyor. Projeyi tamamladığımız zaman, artık Türkiye'de 18 milyon öğrencinin olduğu bir eğitim sisteminde, 'Öğrenci başına 7 kitap düşüyor.' diyebileceğiz.

Yeni modelde, aynı mesleki eğitimdeki modeldeki gibi yönetimi birlikte şekillendirme, müfredatı birlikte güncelleme; Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sanatçılarının koridorlarında dolaştığı, ders verdiği, etkinlik yaptığı güzel sanatlar liseleri oluşturma; öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ulusal ve uluslararası etkinliklerinde yer aldığı, kendi performanslarını sergiledikleri bir açılıma doğru çok kapsamlı iş birliği modelini bugün hayata geçirmiş oluyoruz.

Biraz önce tanıtım filminde gördüğünüz gibi sadece 76 ilimizde, sadece diyorum çünkü 5 az değil, çünkü bir ilde güzel sanatlar lisesi yoksa oradaki yetenekli öğrencilerin o güzel sanatlar liselerine erişimiyle ilgili yaşanan sıkıntılar, belki bir yeteneği kaybetmemize yol açabilir. Onun için bugünden itibaren 81 ilde, o geriye kalan 5 ilde de güzel sanatlar liselerini kuracağız. Birinci müjdemiz bu. İkincisi, güzel sanatlar liselerinde sadece şu ana kadar resim ve müzik alanında eğitim veriliyordu. Artık, 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibarıyla tiyatro alanında da sahne sanatları alanında da eğitim verilmeye başlanacak. Ben inanıyorum ki bu iş birliği, özellikle Kültür Bakanlığımızın çok değerli sanatçıları, bürokratları bizim okullarımıza girdikçe çok daha farklı açılımlarla bu proje çok daha güçlü hale gelecektir.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''Bu liselerde eğitim gören gençlerimizin çok yakın bir zaman diliminde Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Türkiye'nin dört bir köşesindeki gençlerimizin, kültürel ve sanatsal aktivitelerden yararlanması için, müzeleri, kütüphaneleri, sanat merkezlerini, sinema ve sergi salonlarını yaygınlaştırıyoruz. Genç sanatçıların yetişmesine katkı sağlamak, ortaya yeni eserler çıkmasına zemin hazırlamak adına, gençlere dönük çok ciddi desteklerde bulunuyoruz. Fakat biz şunu çok iyi biliyoruz ki, ne yaparsak yapalım, yeni kültür merkezleri inşa etsek de o mekanlara ruh verecek olan gençlerin enerjisidir, heyecanıdır. Bu nedenle yaptığımız tüm çalışmalarda temel hedefimiz geleceğin sanatçılarını yetiştirmektir yani insana, gençlere, sizlere yatırım yapmaktır. Bugün Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte güzel sanatlar liselerimizdeki gençlerin daha nitelikli bir eğitim almalarını sağlamak adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Güzel sanatlar liselerinde okuyan gençlerimizin kendi alanlarında daha donanımlı bireyler olmasını istiyoruz.

Bu sayede alanında başarılı öğretmenlerimizin görevlendirilmesi, devlet sanatçılarının öğrencilerimizle bir araya gelmesi, üniversite öğretim üyelerinden destek alınması ve teknik ihtiyaçların giderilmesi gibi eğitimin kalitesini arttıracak bazı yenilikleri de kapsayacak bir adım atmış oluyoruz.

Bugüne kadar sabır ve inançla el attığımız her alanda, emeğimizin karşılığını aldığımızı görmek, bize büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. İnanıyorum ki bu liselerde, Türk milletinin göğsünü kabartacak nice sanatçılarımızı da sanat dünyasına kazandıracağız. Güzel Sanatlar Liseleri Ortak Yönetim Modeli İş Birliği Protokolü'nün ülkemiz, kültür sanat hayatımız ve eğitim dünyamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.