Öne Çıkanlar Anasınıfı Desteği Okul Aile Birliği Yönetmeliği Anne ve Bebek Ürünlerinin İthalat Denetimi Tebliği ŞOK 2 Mart 2024 Aktüel Ürünler Çerçeve Öğretim Programı

Bakan Tekin'den Yabancı Ülke Okulları Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Fransız okullarıyla ilgili süreçte Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun, eğitimle ilgili yasal düzenlemelerimizin amir hükümleri doğrultusunda işlem yapıyoruz. Müzakere yapıp bahsi geçen okulları yasal sınırlar içerisinde eğitim öğretim vermeye davet ediyoruz.

Bu okullar, normal koşullarda mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Dolayısıyla mevzuat içerisine girerlerse eğitim öğretime devam edecekler, girmezlerse zaten yok hükmündeler.

Bir yasal mevzuatımız var, bir de Anayasamızın 90. maddesi, yani uluslararası sözleşmelerle ilgili maddesi çerçevesinde ülkelerle yaptığımız uluslararası anlaşmalar var. Bu okulların hukuki statüye kavuşmaları için uluslararası sözleşme yapılması gerekiyor. Bahsi geçen ve yasal dayanağı olmayan 12 okulla ilgili, iki ülkenin karşılıklı anlaşabileceği uluslararası sözleşme zemininde yasal dayanak oluşmasını arzu ediyoruz.

Uluslararası sözleşme yapalım. Özellikle Avrupa'daki Türk vatandaşlarımızın çocuklarının eğitim öğretim alanında demokratik ve özgür biçimde kendi kültürlerini, ana dillerini öğrenebilecekleri zeminde uluslararası anlaşma yapmak için çaba sarf ediyoruz.

Yabancı ülke okullarındaki öğrenci sayısına ilişkin yasal olmadıkları için elimizde yasal bir veri yok.

Bizim yapmak istediğimiz şey, Fransa'nın da dahil olduğu diğer ülkelerle karşılıklı uluslararası sözleşme yapmak.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ''İtirazlar, kanun hazırlık aşamasında da vardı, komisyon aşamasında da vardı, Genel Kurul aşamasında da olacak. Ama yaptığımız şeyin hazırlık sürecini dolu dolu geçirdiğimize ve bu konuda görüşü alınabilecek her taraftan görüş aldığımıza inanıyorum ve iddialıyız da bu konuda. Dolayısıyla kanunla ilgili biz Türkiye'de öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili olarak yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Yeni başlangıçlar böyle hep farklı kesimlerden farklı toplumsal yapılardan eleştiri konusu olabilir. Saygı duyuyoruz.

Sonuçta TBMM'de süreç devam ediyor. Tamamen Genel Kurul'un takdirinde.'' dedi.

Fransız okullarına yönelik yürütülen müfredat çalışmasına ilişkin kendisini eleştiren Prof. Dr. Celal Şengör ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in cevabını TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, sosyal medyadan paylaştı ve ''Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Celal Şengör'e cevap: Onlarla muhatap olmam aynı seviyeye inmem

Bakan Tekin'i Meclis kulisinde yakalayınca Prof. Celal Şengör'ün 'ülkemizin geleceği için tehditsin' sözlerini ve Fransız okullarıyla ilgili açıklamasını sordum. 'Cevap vermemi istiyorlar ama onlarla muhatap olmam' diye konuştu.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.