Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler

Başmüfettişlik ve Müfettişlik Kadrolarına Yapılan Atamaların Tamamının İptal Edilmesi (19 Ocak 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Sendikamız tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bakanlık Maarif Müfettişliği Mülakat ve Atama Kılavuzunun iptali amacıyla açılan davada, Danıştay İdari Dava Dairelerinin 2018/349 E. ve 2018/5482 K. sayılı kararı ile anılan kılavuzun öncesinde yürütmesinin durdurulmasına sonrasında iptaline kesin olarak karar verilmiştir. Karara rağmen davalı idare tarafından, hukuka aykırı şekilde anılan kılavuza göre Bakanlık Maarif Müfettişliği Mülakatları ve sonrasında atamaları gerçekleştirilmiştir.

Sonrasında mülakat sınavlarına katılan ve mülakatta başarısız kabul edilen üyemizi temsilen, bu kılavuzun iptali ile birlikte kılavuza dayalı olarak 3 Ocak 2017-17 Şubat 2017 tarihleri arası gerçekleştirilen tüm mülakatların iptali ve buna bağlı olarak gerçekleştirilen tüm bakanlık maarif müfettişliği atamalarının da iptali istemiyle tarafımızca ikinci bir dava açılmıştır.

Danıştay 2. Dairesi 2017/13621 E. 2020/3057 K. sayılı dosyası üzerinden gördüğü bu davada, daha önce yürütmesi durdurulan kılavuzun, diğer davada yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olması nedeniyle, yürütmenin durdurulması istemi hakkında ayrıca karar verilmesine yer bulunmadığına ve bununla birlikte bu kılavuza dayalı olarak 3 Ocak 2017-17 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen tüm mülakat sınavlarının da hukuka aykırı olduğuna karar vererek yürütmesini durdurmuş neticeden de iptaline karar vermiştir. Anılan karar itiraza rağmen DİDDK kararı ile kesinleşmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.