Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen yüz yüze eğitim A101 Aktüel Ürünler

Belleticilik Görevi (27 Ocak 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''eğitim kurumlarında öğretmenler belleticilik görevi yapıyorken, 2022 yılı itibariyle eğitim kurumları yöneticileri de yatılı ve pansiyonlu okullarda belleticilik görevi yapmaya başlamıştır.

Üyelerimizden konu ile ilgili gelen bilgilere göre;

1) Sabah 08.00'da kendi okulunda göreve başlayıp, akşam 17.00'da belleticilik görevi yapacağı okulda nöbeti devralıp ertesi gün sabah 08.00'da nöbeti devreden öğretmen fiilen 12 saat görev yapmakta ve bu görev karşılığında 8 saat ek ders ücreti almaktadır.

Öte yandan sabah 08.00'da nöbeti devralıp ertesi gün sabah 08.00'da nöbeti devreden öğretmen ise fiilen 24 saat görev yapmasına rağmen, karşılığında yine 8 saat ek ders ücreti almaktadır. Bu durum fiilen 12 saat belleticilik görevini yapanlar ile fiilen 24 saat yapanlar arasında eşitsizliğe neden olmaktadır.

2) Eğitim kurumları yöneticileri kendilerine daha fazla belleticilik görevi yazarken, öğretmenlere bu imkanı daha az tanımaktadır.

Yatılı ve pansiyonlu okullarda belleticilik görevinin eşitlik ilkesi gözetilerek yürütülmesinin sağlanması hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.