Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Danışmanlık Tedbiri Görevi Ücreti Talebi (24 Şubat 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası 9 Eylül 2022 tarih ve 2022/674 Sayılı Yazısı ile danışmanlık danışmanlık tedbiri görevlendirmelerine ücret ödenmesine dair talebimizi Bakanlığımıza iletmiştik. Yazımızın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen talebimize herhangi bir cevap verilmemiştir.

Sendikamızın Danışmanlık tedbiri görevi ücret talebine yönelik açtığı Konya 3. İdare Mahkemesi 29 Aralık 2022 tarih 2022/1375 No'lu Kararı'nda ''...danışmanlık tedbiri uygulamak üzere görevlendirildiği açık olmakla davacıya da danışmanlık hizmeti ücretinin ödenmesi gerektiği tartışmasızdır. Bu durumda 5395 sayılı Kanun'un 33'üncü maddesinin 2'nci fıkrasındaki düzenleme karşısında söz konusu ödemelerden sadece kadrolu personelin yararlanacağı, sözleşmeli personelin yararlanamayacağı şeklinde uygulamaya gidilmesi, normlar hiyerarşisine aykırı olarak Anayasa, 5395 sayılı kanun ve ilgili Yönetmelik'te yer alan hükümlerin yerine, daha alt kademedeki Esasların uygulanması hukuka aykırı olup, tesis edilen işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” hükmüne yer verilmiştir. Mezkur Kanun'da açıkça bu ücretin ödenmesi gerektiği ifade edilmektedir. Konya 3. İdare Mahkemesi 29 Aralık 2022 tarih 2022/1375 No'lu Kararı'nda ise danışmanlık tedbiri ücretinin ödenmesi gerektiği tartışmasızdır.

Seydişehir İlçe Müdürlüğü, Konya 3. İdare Mahkemesi 29 Aralık 2022 tarih 2022/1375 No'lu Kararı doğrultusunda davayı kazanan üyemize ücret ödemesi yapmak istemektedir fakat bu ödemeyi hangi ödeme kaleminden yapacağı belli değildir. Bakanlıktan istenen bilgi talebine halen cevap verilmemiştir. Mahkeme kararına uygun şekilde danışmanlık tedbiri görevine ücret ödemesi yapılmalıdır. MEB danışmanlık tedbiri ücretinin hangi birim tarafından, hangi harcama kaleminden yapılması gerektiğine açıklık getirmelidir.

Bakanlığın, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmesi adına, danışmanlık tedbiri görevlendirmelerine ücret ödenmesi konusunda gerekli düzenlemeleri yapması ve konu ile ilgili olarak tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.