Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler A101 Aktüel Ürünler öğretmen

Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları (8 Mayıs 2024)

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Bakan a. Mustafa OTRAR imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız eğitim kurumlarında görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara ilişkin verilen danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmekle görevlendirilmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından 2015 yılında Danışmanlık Tedbir Uygulamaları adlı kılavuz yayımlanarak rehber öğretmen/psikolojik danışmanların tedbir kararlarını yerine getirirken uyacakları usul ve esaslar hüküm altına alınmıştır.

Danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmekle görevlendirilen rehber öğretmen/psikolojik danışmanların bu görevleri karşılığında ücretlendirilmelerinin nasıl yapılacağı hususundaki Adalet Bakanlığının görüş yazısında "Mahkemelerin kararı sonrası korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen ve daha sonra hak ettiği ücretin tarafına ödenmesi için Adliyelere başvuran sosyal çalışma görevlilerinin ücretleri Bakanlığımız Mahkemeler Bütçesinin '01.01.30.01 Ödenekler' tertibinden ödenmektedir." şeklinde ifade etmiştir.

Söz konusu danışmanlık tedbiri uygulamalarında görevlendirilen Bakanlığımız personeline yönelik gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar ve Adalet Bakanlığının 30.04.2024 tarihli ve E-99343242-622.02-564/1537 sayılı yazısı doğrultusunda yürütülmesi hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından E-99343242-622.02-564/1537 sayılı 30 Nisan 2024 tarihli Danışmanlık Tedbiri Uygulaması konulu resmi yazı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Başkan Bakan a. Hâkim Tahir HIRSLI imzalı resmi yazıda ''18/04/2024 tarihli ve E-10096465-869-100601371 sayılı yazınızdan; 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara yapılacak ücret ödemesi hususunda Bakanlığımız görüşünün istendiği anlaşılmıştır.

Mezkûr Kanun kapsamında korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarındaki sosyal çalışma görevlilerine yapılacak olan ödemenin kim tarafından yapılacağı hususunda bir düzenlemenin olmaması sebebiyle belirsizliğin giderilmesi amacıyla yapılan çalışma neticesinde bahse konu personellere yapılacak olan ödemenin maaş unsuru üzerinden hesaplanarak Bakanlığımız Mahkemeler Bütçesinin '01.01.30.01 Ödenekler' tertibinden yapılacağı kararlaştırılmış ve Başkanlığımız görüş yazıları doğrultusunda uygulama da bu yönde yapılmaktadır.

Bu itibarla; Mahkemelerin kararı sonrası korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocuklara yönelik danışmanlık tedbir kararlarını yerine getirmek üzere görevlendirilen ve daha sonra hak ettiği ücretin tarafına ödenmesi için Adliyelere başvuran sosyal çalışma görevlilerinin ücretleri Bakanlığımız Mahkemeler Bütçesinin '01.01.30.01 Ödenekler' tertibinden ödenmektedir. Bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.