Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları (24 Temmuz 2023)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Kemal ŞAMLIOĞLU imzalı resmi yazıda "3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun 25 inci ve Geçici 12 nci maddeleri kapsamında; aday çırak ve çıraklar ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere ödenecek ücretlere yönelik Devlet Katkısı ödemesi 07.01.2022 tarihli "Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esaslarına" göre yapılmakta idi.

Bu kapsamda, 07.01.2022 tarihli "Devlet Katkısı Ödeme Usul ve Esasları" yürürlükten kaldırılmış olup, 24.07.2023 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren ekteki 24.07.2023 tarihli ve 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa Göre Aday Çırak ve Çıraklar ile İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören, Staj veya Tamamlayıcı Eğitime Devam Eden Öğrencilere Ödenecek Ücretlere Yönelik Devlet Katkısı Uygulaması Hakkında Usul ve Esaslar doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir.

Ayrıca, Ustalık Telafi Programı öğrencilerinin eğitim aldığı alan/dala ait kalfalık belgesinin e-Mesem sistemine işlenmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda, bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.