Öne Çıkanlar ŞOK 2 Mart 2024 Aktüel Ürünler Anasınıfı Desteği Okul Aile Birliği Yönetmeliği Anne ve Bebek Ürünlerinin İthalat Denetimi Tebliği Çerçeve Öğretim Programı

EBYS Belge Doğrulama Hizmeti

MEB’e bağlı kurumlara verdiğiniz dilekçelerinizi “Dilekçe Sorgulama” sayfasından takip edebilirsiniz. MEB’e bağlı kurumlardan gelen e-imzalı resmi yazıları “Evrak Doğrulama” sayfasından doğrulayabilirsiniz. MEB’e bağlı kurumlara gönderdiğiniz KEP evraklarınızın, kurumumuzdaki akışını “KEP Sorgulama” sayfasından görebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için ilgili sayfalarda yer alan “SSS” (Sıkça Sorulan Sorular) ve “Yardım” linklerinden faydalanabilirsiniz.

Evrak Doğrulama için Sıkça Sorulan Sorular

Evrak sorgulayamıyorum?

Yardım Kılavuzu (PDF) (https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/evrak_dogrulama_islemleri.pdf) veya Yardım Kılavuzu (WORD) (https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/evrak_dogrulama_islemleri.docx) linklerinden nasıl yapılacağını hakkında bilgi edininiz. Girdiğiniz bilgileri kontrol ederek düzeltiniz. Olmazsa ilgili kurum/birim ile irtibata geçebilirsiniz.

Evrakın üzerinde bilgiler okunmuyor ne yapmalıyım?

İlgili kurum/birim ile irtibata geçiniz.

Doküman editörünü bilgisayarıma indirmiş olmama rağmen Evraksorgu sayfasında evrakı açmamı sağlayacak ikonlar gelmiyor. Ne yapmalıyım?

Kırmızı renkli uyarıyı dikkate alınız. Gönderilen yazı DYS içi bir yazı gibi düzenlenmiş ise evraksorgu sitesinden evraka erişilemez. (Evrak dağıtım yeri olarak DYS Dışı seçimi yapılması gereklidir.) Ancak DYS dışına yazılan evraksorgu ekranında görüntülenmektedir. Bu nedenle ilgili kurum ile irtibata geçmelisiniz.

Dilekçe Sorgulama için Sıkça Sorulan Sorular

Dilekçemi sorgulayamıyorum.

Dilekçe sorgulama işlemleri Yardım Kılavuzu (PDF) (https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/dilekce_sorgulama_islemleri.pdf) veya Yardım Kılavuzu (WORD) (https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/dilekce_sorgulama_islemleri.docx) linkinde belirtildiği şekilde yapılmalıdır.

Dilekçe bilgilerimi bu sitede göremiyorum. Ne yapmalıyım?

Önce girdiğiniz karakterleri kontrol ediniz. Yardım linkinde belirtildiği şekilde giriş işlemlerini tekrar ediniz. Olmaz ise dilekçe verdiğiniz kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Dilekçeme verilen cevabı (evrakı) açamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Evrakları (.udf uzantılı evrakı) görüntülemek için yardım kısmında yer alan bilgiler doğrultusunda "editör" kurmanız gereklidir. Link için: Doküman Editörü (https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/UKIV5_1.zip)

Dilekçemi sorgulayamıyorum kayıtlı evrak bulunamadı diyor. Yardımcı olur musunuz?

Önce girdiğiniz karakterleri kontrol ediniz. Yardım linkinde belirtildiği şekilde giriş işlemlerini tekrar ediniz. Olmaz ise dilekçe verdiğiniz kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Dilekçemin sonucunu bildirir misiniz?

Konu hakkında dilekçe verdiğiniz kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Dilekçemin sonucunu öğrenebilir miyim?

Konu hakkında dilekçe verdiğiniz kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Dilekçemin sonucunu ne zaman alabilirim?

Konu hakkında dilekçe verdiğiniz kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Dilekçe evrak durumum hala beklemede görünüyor acaba ne zaman yanıt alabilirim?

Konu hakkında dilekçe verdiğiniz kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Dilekçemi geri çekmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Konu hakkında ilgili birim/kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Bilgisayarımda program indirmeye izin verilmiyor. Ne yapmam gerekir?

Bu durum kendi bilgisayarınızla ilgilidir. Bu konuda bilgisayar ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz. DYS’de oluşturulmuş .udf uzantılı evrakları görüntüleyebilmek için Doküman Editörü Kurulum Kılavuzu (PDF) (https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/editor_kurulumu.pdf) veya Doküman Editörü Kurulum Kılavuzu (WORD)(https://evraksorgu.meb.gov.tr/kaynaklar/editor_kurulumu.docx) belgesinde yazılı basamakları uygulayarak, programı kurmalısınız.

Dilekçemi posta ile yolladım. Ancak ne e-mail ne de sms mesajı gelmedi? Ne yapmalıyım?

Konu hakkında dilekçe gönderdiğiniz birim/kurum ile irtibata geçmenizi öneririz.

Tarafıma "…. MÜDÜRLÜĞÜ Birim/Kurumuna verdiğiniz dilekçeniz …/…/…. tarih ve ……. sayı ile kaydedilmiştir." şeklinde mesaj geldi. Ancak herhangi bir kuruma dilekçe vermedim. Neden böyle bir sms/eposta aldım?

Hatalı bir veri giriş işlemi sonrası size sms gelmiş olabilir. Herhangi bir MEB kurumuna bir dilekçe vermemiş iseniz mesajı dikkate almayınız. Mesaj gelen kurumu arayarak bu durumu teyit ettirebilirsiniz.

Verdiğim dilekçeye ilişkin tarafıma gelen sms silindi. Sorgu numarasına/evrak numarasına nereden ulaşabilirim?

Yeniden sms ya da eposta gönderilmesi durumu söz konusu değildir. Evrak takibinizi ancak ilgili kurum ile irtibat kurarak yapabilirsiniz.

KEP Sorgulama için Sıkça Sorulan Sorular

Sorgulama yaptım. “Girmiş olduğunuz kriterlere uygun kayıt bulunamadı. Lütfen girdiğiniz değerleri kontrol ediniz.” uyarısı görüntülendi. Sorun nedir?

Evrak bilgilerini doğru yazdığınızdan emin olunuz. Genellikle kurumların evrak sayı formatı “E-Detsis No-Standart Dosya Numarası-Evrak Sayısı” şeklindedir. Kurumlarda nadiren de olsa farklı biçimler kullanılabilmektedir. Bu nedenle sorgulama yaptığınız evrakı kontrol ediniz. Sayı kısmını olduğu gibi yazınız. Bazı evrak sayı örnekleri aşağıda yer almaktadır:

22222222-710.03-8512486
66222933-641.04[2017-51894]-E.65000
84222224-903.02.01-E.3870000
E.79222068-000.050.99-2017-GE-184
20222286-030.03.03.01/29541
13222943-730.06[COMCEC.10]-E.4852
84222224/903.02.01/E.3687456

Yukarıda bildirilen durum haricinde evrak kaydı bulunamamasının sebebi aşağıdaki durumlar olabilir:

1. Evrakınız henüz PTT sisteminden MEB Elektronik Belge Yönetim Sistemine alınmamış olabilir.

2. Elektronik Yazışma Teknik rehberine uygun olmayan gönderiler sistemimiz tarafından reddedilmektedir.

Yani gönderilerinizin ekinde Elektronik Yazışma Paketi (.eyp) olmalıdır. eyp uzantılı olmayan dosyalar sistemimize kabul edilmemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.