Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Merkezi Sınavları (7 Mart 2022)

Genel Sekreter Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla imzalı resmi yazıda ''Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin "yazılı sınav" başlıklı 12. maddesinde, "Yazılı sınav, kurumlarca yapılabileceği gibi, yükseköğretim kurumlarından birine de yaptırılabilir. Ayrıca, kurumlardan talep edilmesi halinde kurumların yazılı sınavı, Başkanlıkça Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına veya Anadolu Üniversitesine merkezi olarak yaptırılır" hükmü bulunmaktadır.

Bu çerçevede son olarak 2019 yılında merkezi görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavı yapılmış; o tarihten bu yana merkezi bir sınav yapılmadığı için çok sayıda üniversite, bütçe kesintilerinin de etkisiyle getireceği mali yük gözetilerek sınırlı sayıdaki kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarını gerçekleştirmekten imtina etmiştir.

Ancak çok sayıdaki üniversite yönetiminin merkezi görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı beklentisinin bulunmasına rağmen koordinasyon eksikliği ve planlama uyumsuzluğu gibi sebeplerle bu yönde resmi bir girişim görülememiştir. Diğer yandan, üniversite personelinin de söz konusu sınavların gerçekleştirilmesi ve atamaların sınav sonuçlarına göre yapılması yönünde haklı ve meşru beklentileri bulunmaktadır.

Bu itibarla 2022 yılı içinde en geç yaz tatili döneminden önce Başkanlığınızca görevde yükselme ve unvan değişikliği merkezi yazılı sınavı gerçekleştirilmesi, bu amaçla kamu üniversitelerinden talep toplanması ve neticeden Sendikamıza bilgi verilmesi konusunda gereğini arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.