Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı A101 Aktüel Ürünler Sağlık Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler

Haberleşme Giderleri (5 Haziran 2024)

Strateji Geliştirme Başkanı Bakan a. Ercan TÜRK imzalı resmi yazıda ''Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri konulu kamu harcamalarında tasarruf sağlanmasına yönelik Cumhurbaşkanlığının 17.05.2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi uyarınca ve bu bağlamda Bakanlığımız tedbirleri çerçevesinde alınan haberleşme giderlerinde telefon hatlarının kısıtlanması ve belgegeçer (faks) aboneliklerinin sonlandırılmasına ilişkin Bakanlık Makamının 04.06.2024 tarihli ve 103734345 sayılı Makam Onayı ekte yer almaktadır. Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan E-10903426-841.01.01-103734345 sayılı 4 Haziran 2024 tarihli Haberleşme Giderleri konulu Millî Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, Bakan Yardımcısı Kemal ŞAMLIOĞLU ve Strateji Geliştirme Başkanı Ercan TÜRK imzalı resmi yazıda ''Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri konulu kamu harcamalarında tasarruf sağlanmasına yönelik Cumhurbaşkanlığının 17.05.2024 tarihli ve 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin "Haberleşme Giderleri" başlıklı maddesinde; “Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama yetkilileri, haberleşme giderlerini hizmet gerekleri ve teknolojik imkânlar çerçevesinde gözden geçirerek kaynakların verimli kullanılması hususunda sayı, tutar veya kullanım kısıtlamaları da dâhil gerekli her türlü tedbirleri alacaklardır.” 
...
"Kamu kurum ve kuruluşları, tebligatlarını ilgili mevzuatında istisna tutulan durumlar hariç elektronik tebligat sistemlerini kullanarak yapacaklardır. Mevzuat hükümleri uyarınca elektronik tebligat adresi alma zorunluğu olmayan kişilerin bu sistemlere dahil olabilmesi kamu idarelerince teşvik edilecek ve azami gayret gösterilecektir. Tüm yazışmaların elektronik bilgi yönetim sistemi üzerinden yapılması ivedilikle sağlanacaktır. Elektronik bilgi yönetim sistemleri üzerinden yapılan resmi yazışmalar ayrıca posta ile gönderilmeyecektir." düzenlemelerine yer verilmiştir.

Buna göre, Bakanlığımıza tahsis edilen ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ve haberleşme alanında yaşanılan teknolojik gelişmelere bağlı olarak elektronik posta, elektronik ortamda yazışma, cep telefonu ve sosyal medya üzerinden haberleşme uygulamalarının yaygınlaşması ve hızlı sonuç alınabilmesi nedenleri ile Bakanlığımız okul ve kurumlarının her birinde birden fazla telefon abonelikleri ile her türlü belgegeçer (faks) aboneliklerinin abonelik sözleşme durumunun gözden geçirilerek hemen veya sözleşme bitiminde sonlandırılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin Bakanlık Makamının 30.05.2024 tarihli ve 103466112 sayılı yazımız doğrultusunda tüm birimlerce uygulanması hususunu; makamlarınızca da uygun görülmesi hâlinde olurlarınıza arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.