Öne Çıkanlar Öğrenci Şubeleri Tarım Kredi Kooperatif Market 1 Eylül 2022 Aktüel Ürünler Dijital Faşizm Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT

Her İkisi de Sözleşmeli Öğretmen Olan Eşlerin Mazerete Bağlı Yer Değişikliği (6 Ağustos 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız, 18 Temmuz 2024 tarihinde iller arası ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı öğretmenlerin yer değişikliğini gerçekleştirmiştir. Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri, engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı öğretmen yer değişikliğini 16 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirecektir. Ancak mazerete bağlı yer değiştirme kılavuzunda sözleşmesi devam eden öğretmenlerin yer değişikliğine dair bir hüküm bulunmamaktadır.

Sözleşmeli öğretmen ve eşlerinden aile bütünlüğüne dair sendikamıza birçok talep iletilmektedir. 2024 öğretmen yer değişikliği takviminde sözleşmeli olan öğretmenlerin eş durumuna bağlı yer değişikliğine yer verilmemiştir. Bu durum eşlerinden ayrı kalan sözleşmeli öğretmenlerimizi mağdur etmiştir. Aile bütünlüğü kanunlarla güvence altına alınmış yasal bir haktır. Anayasa'nın 41. maddesinde; "Aile Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar." hükmü yer almaktadır. Bakanlığımızın, bu durumda olan öğretmenler için geçmiş yıllarda da gerçekleştirdiği sözleşmeli öğretmenlerin eş durumuna bağlı yer değişikliğini yapması mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır.

Sözleşmeli öğretmenlerin, 7433 Sayılı Kanun kapsamında kadroya geçen ve 3 yıllık hizmet süresini doldurmayan öğretmenlerin, aile birlikteliğine ilişkin yer değiştirme duyurusunun yapılması, aile bütünlüğünün sağlanması adına gereklidir. Bakanlığın, sözleşmeli öğretmenlerin ve 7433 Sayılı Kanunla kadroya geçen öğretmenlerin eş durumuna bağlı yer değişikliği taleplerini değerlendirmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.