Öne Çıkanlar Mahmut Özer BİM yüz yüze eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Merkezi Tarım Alanı Çerçeve Öğretim Programı

İkinci İl Dışı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, "Zorunlu Hizmet Tazminatı hakkında önemli açıklamalar yaptı ve "Türk Eğitim-Sen’in yıllardır dile getirdiği Zorunlu Hizmet Tazminatı önerisi dikkate alınmalıdır. Buna göre; 1. hizmet bölgesi alanlarına atananlara 1 brüt asgari ücret, 2. hizmet bölgesi alanlarına atananlara 1,5 brüt asgari ücret, 3. hizmet bölgesi alanlarına atananlara 2 brüt asgari ücret tutarında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesi ve bu bölgelere isteğe bağlı olarak atanan ve bu kapsamda görev yapmakta olanlara tazminat tutarlarının ½’si oranında zorunlu hizmet tazminatı ödenmesi yapılmalıdır. Bu şekilde öğretmenlerin mahrumiyet bölgelerinde gönüllü olarak çalışması sağlanabilir." dedi.

İkinci il dışı atamalarda en büyük sorunun kontenjan eksikliği olduğuna vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, "Bu sorunun ivedilikle çözülmesini talep ediyoruz. İkinci il dışı tayinlerde en büyük problem yeterli kontenjan ayrılmamasıdır. Bu konunun ivedilikle planlı bir şekilde çözülmesi gerekmektedir. Çözüm olarak şunu söyleyebiliriz: Örneğin il dışı tayini çıktığı halde bir takım koşulların değişmesinden dolayı tayinini iptal etmek isteyenler var. Buralardan boşalan kadrolar ikinci il dışı tayin talebinde bulunanlara verilsin.” dedi.

3600 ek gösterge uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, "3600 ek gösterge artık yılan hikayesine dönmüştür. Seçimlerde bütün partiler seçim beyannamelerinde çalışanlara 3600 ek gösterge vaadinde bulundu. Ancak sayın Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda söylediği bu söz henüz uygulanmayarak havada bırakıldı. Biz Cumhurbaşkanı'nın sözünü devlet sözü olduğunu ve mutlaka yerine getirilmesi gereken bir durum olduğunu düşünüyoruz. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Meydanlara söz verilen 3600 ek gösterge uygulamasının başlangıç olarak dört meslek grubuna daha sonrasında ise kamuda çalışan tüm memurlara ek göstergeleri düzenlenerek verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Eğitim fakültesi mezunlarının atama beklerken, bu arkadaşlarımızın emeklerinin daha ucuza getirilerek ücretli öğretmenlik yoluyla bu açığın kapatılmasını sendika olarak doğru bulmadıklarını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, "Okullarımızın öğretmen ihtiyacı had safhadadır. Bilindiği gibi Eylül ve Ekim ayında ücretli öğretmen görevlendirilmeleri yapıldı. Sendikamızın yaptığı araştırmada 81 bin civarında ücretli öğretmen çalıştırıldığı sonucuna ulaştık. Eğer ki 81 bin ücretli çalıştırılıyor ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 bin öğretmene ihtiyacı var demektir. Öğretmen ihtiyacı ortada iken, maliyeden bütçe alamamak gerekçesi ile öğretmen ataması yapılmamasını kabul edilemez. Eğitim fakültesi mezunları atama beklerken bu arkadaşlarımızın emeklerinin daha ucuza getirilerek ücretli öğretmen yoluyla  açığın kapatılmasını sendika olarak doğru bulmuyoruz. Ücretli öğretmen değil, kadrolu öğretmen atanmasını talep ediyoruz. " dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ivedilikle hayata geçirilmesini söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, Başöğretmen Atatürk'ün; "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır." sözünü hatırlattı. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı M. Yaşar Şahindoğan, "Öğretmenlerimiz toplumun en saygıdeğer unsudur. Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlik mesleğini sağlam bir zemine kavuşturan, mesleğin onurunu koruyan bir kanun çıkarılmasını talep ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılacağı müjdesi 23 Ekim 2018 tarihinde açıklanan Vizyon Belgesi’nde yerini bulmuştu, ancak şu ana kadar bir adım atılmadı. En kısa zamanda bu konuda bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.