Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi (8 Eylül 2023)

Temel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Zarife SEÇER imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 1 Ekim 2022 tarihinde imzalanmış olan "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü" (Ek-1) kapsamında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı ilkokul öğrencilerimizin spor aktivitelerine erişiminin sağlanması, erken yaşlarda sporun çeşitli dallarıyla tanıştırılması, yeteneklerinin fark edilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla ilkokul 4. sınıflarda uygulanan Beden Eğitimi ve Oyun dersi saatlerinde sınıf öğretmenlerinin gözetiminde ve rehberliğinde, antrenörler eşliğinde 2022-2023 eğitim öğretim yılında 06.10.2022 tarihli ve E-10230228-349-60157636 sayılı yazımız ile “Okul Spor Dalı Eğitimi” uygulanmıştır.

Bu kapsamda, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da Gençlik ve Spor Bakanlığınca görevlendirilecek antrenörler tarafından "İlkokul 4. sınıflarda Okul Spor Dalı Eğitimine" devam edilecek olup İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, İl/İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri ile koordinasyon sağlanarak belirlenen okullarda Ek-2'de yer alan "Usul ve Esaslar" doğrultusunda başlatılması hususunda; bilgilerini ve gereğini arz/ rica ederim.'' denilmiştir.

İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü (dosya webdeogrenhaber.com sitesinden alınmıştır)

İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Uygulama Usul Ve Esasları (dosya webdeogrenhaber.com sitesinden alınmıştır)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.