Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

İstatistiki Bilgi İhtiyacı (21 Mart 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Bakanlığınza bağlı okul ve kurumların artan iş yüküne karşılık personel ihtiyacı her geçen gün artmakta ve yıllardır görev tanımı yapılmayan eğitim çalışanları zor şartlarda görevlerini sürdürmektedir.

Hijyenin ön plana çıktığı Koronavirüs (COVID-19) salgını döneminde eğitim kurumlarımızda yeterli sayıda hizmetli personel bulunmadığı için hastalıkla mücadele noktasında yetersiz kalmış, okullarımızın destek hizmetleri İŞKUR aracılığı ile görevlendirilen temizlik personeliyle yürütülmeye çalışılmıştır.

Ayrıca; artan personel, öğrenci, okul ve derslik sayısına rağmen yıllardır Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarına EKPSS dışında personel ataması yapılmamış, ekonomik olarak yoksullukla mücadele eden eğitim çalışanları bir de angarya çalışma koşulları altında görev yapmaya mahkum bırakılmıştır.

Sendikamızca yapılacak bir araştırmaya esas olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında görev yapan eğitim çalışanlarının unvan bazında istatistiki bilgilerine ihtiyaç duyulmuştur.

Eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dışında görev yapan (GİH, YHS, THS, SHS) her bir unvan için ihtiyaç duyulan bilgilerin aşağıda yer alan tabloya işlenerek 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında sendikamıza bildirilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.