Öne Çıkanlar Mahmut Özer sağlık personeli enflasyon öğrenci Müze ve Ören Yerleri

İyileştirilmiş Eğitim Sistemi Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Eğitim dünyaya açılan en geniş penceremizdir. Eğitim, Cumhuriyetimizin bize armağanıdır. Eğer gençler yurtdışında yaşamanın yollarını arıyorsa, çocuklar derin yoksullukla karşı karşıya kalıyorsa eğitim politikalarımızın vasatlığıdır. Geçen 20 yılda 8 kere değişen Milli Eğitim Bakanı ve 15 kez değişen sistem ile istikrarsızlığın sonuçlarını yaşıyoruz. Bugün ülkemizde fırsat eşitsizliği kronik bir hale geldi. Eğitim politikalarındaki vasatlığın önüne geçmek için iyileştirilmiş eğitim sistemini hazırladık.

Birinci başlık eğitimde fırsat eşitsizliği. İyi ve dengeli beslenemeyen, ailesinin durumu iyi olmayan çocuklarımız fırsat eşitsizliğiyle okulun ilk döneminde tanışıyor. Bütün çocuklarımızın içinde bulunduğu dijital uçuruma hepimiz şahit olduk. Biz İYİ Parti iktidarında 21'inci yüzyıla uygun olarak, bugün bazı çocukların sahip olduğu fırsatlara tüm çocukların sahip olduğu adil bir Türkiye inşa edeceğiz.

1.2 milyon öğrencimiz taşımalı eğitim sisteminde. Bu yüzden, İYİ Parti olarak tarımsal kalkınmada atacağımız adımlarla öncelikle kırsal bölgeleri cazip hale getireceğiz. Köy okullarını tekrar hayata geçirerek taşımalı eğitime son vereceğiz.

720 bin çocuk işçimiz var. Çocuklarımızın ellerine çekiç verilmesine izin vermeyeceğiz. Çocuk işçiliğine son vereceğiz. 12 yıllık zorunlu eğitim çerçevesinde alacağımız tedbirler ve sıkı tedbirlerle okullaşma oranını yüzde 100'e çıkaracağız.

İkinci başlık iste eğitimde kalite. Araştırmalar çocuklarımızın temel bilgi ve beceriden eksik olduğunu işaret ediyor. 5 çocuğumuzdan 1'i öğrenme yoksunu. Bir metni okuyamıyor, okuduğunu anlayamıyor. İYİ Parti olarak öğrenme yoksulluğunun önüne geçmek için ezberden beceriye, sınavdan süreç odaklı eğitime geçeceğiz. Temel eğitimin tüm kademelerinde ilgi ve becerilerini ortaya çıkacak süreç değerlendirme sistemini ortaya çıkacağız. Okullarda yöneltme ve yönlendirme kurumları ortaya koyacağız. Öğrencilerimize ilgi, yetenek ve becerilerine göre yönlendirme yapacağız.

Müfredat, araç-gereç ve fiziki mekanlar da diğer bileşenlerdir. Öğretmen ve öğrencilere her kademeye uygun sistemler sunacağız. Her okulda destek personeli ve sağlık görevlisi istihdam edeceğiz. Tüm okullar tekli eğitime geçecek. İlkokullarda yabancı dil, din kültürü, resim ve müzik branş öğretmenleri tarafından okutulacak. Tüm okullarda sınıf mevcutlarını 24 öğrenciyle sınırlayacak, derslik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Öğretmenlere zorunlu hizmetiçi eğitimler vereceğiz.

Üçüncü başlık eğitimde denetim. Denetim sistemini baştan yapılandıracağız. Okulların kendi öz denetimlerini yapmalarını sağlayacağız. Liyakata uygun şekilde görevlendireceğimiz müfettişlerimizle her türlü eğitim kurumlarını sıkı biçimde denetleyeceğiz. Eğitim seferberliğimizi öğretmenlerimizle başlatacağız. 1 milyon nüfusu aşan illerimizde eğitim bilimleri liseleri açacağız. Eğitim fakültelerine geçişte taban puanları yükselterek başarılı öğrencilerin tercih etmesini sağlayacağız. MEB'e kanunla bağlı olacak öğretmen akademilerini hayata geçireceğiz. Öğretmen olmak isteyenlerin formasyon almasını sağlayacağız. Mesleki gelişim, sertifika programları, uzaktan eğitim gibi hizmetiçi eğitim vereceğiz.

Orta öğretimi yeniden yapılandıracağız. Teknoloji liselerini hayata geçireceğiz. Üretim içinde eğitim, eğitim içinde üretim anlayışıyla döner sermayenin gelişmesini sağlayacağız. Kurumlar vergisini yüzde 1'e indireceğiz. 200 öğrencimize 1 rehberlik öğretmeni düşecek şekilde güncelleyeceğiz.

Özel eğitime devam eden öğrencilerimizin sayısı 2 kat artmasına rağmen sorunlarımız devam ediyor. Öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, otizm gibi sorunları olan çocuklarımızın özel eğitim sisteminin kapsamını geliştireceğiz. Bu kurumlara destek ve teşvikler vereceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.