Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Karekod Uygulaması (31 Ağustos 2023)

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Bakan a. Fethullah Güner imzalı resmi yazıda ''5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet göstermekte olan özel öğretim kurumlarına kayıt yaptırmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin Ek-4'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan; ''Kurumların reklam, ilan veya her türlü tanıtıcı faaliyetlerinde, kurumu tanıtıcı bilgilerin bulunduğu karekoda yer verilir. Karekod, kurumun girişinde kolaylıkla görülebilecek bir yerde bulunur.'' hükmü gereği karekodlardan bu kurumların Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyer gösterip göstermediklerini teyit edebilmektedir.

Bu kapsamda, ilinizde bulunan özel öğretim kurumlarının bina girişlerinde MEBBİS üzerinden oluşturulmuş karekod bulunup bulunmadığı ve mevcut karekodun MEBBİS modülünde yer alan kurum bilgilerine yönlendirme yapıp yapmadığı hususlarının Valiliğinizce incelenmesi; bina girişinde kurumun karekodu bulunmayan özel öğretim kurumlarına 18 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlatılması gerekmektedir. Bu uygulamadan Bakanlığımızdan izin almadan eğitim faaliyetinde bulunan yerlerin tespitinde de yararlanılacaktır. Verilen süre sonunda kurumun girişinde karekodu bulunmayan özel öğretim kurumları hakkında gereken işlemlerin yapılması hususlarında bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.