Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Topluma şunu gösterdik, biz gerekli önlemleri aldığımız zaman toplumdaki en güvenli yerler okullardır. Bu süreçteki kahramanlıklarından dolayı 1 milyon 200 bin öğretmenimize en içten şükranlarımı sunuyorum. 20 milyonluk bir aile normalleşmeden, Türkiye'nin normalleşebilmesi mümkün değildi.
Matematik seferberliğinde matematik atölyeleri, materyal geliştirme, öğretmen eğitimi, öğretmen eğitiminin dijital platformu gibi bir sürü paylaşım var. TÜBİTAK'tan yükseköğretim kurumlarına, UNICEF'e kadar ülkemizin tüm müktesebatını bu süreçte aktif olarak kullanmak istiyoruz. Birlikte yıllardan beri kronik bir problem olan matematik öğretimini nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl yaygınlaştırabiliriz? Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının da matematik öğretimi olduğuna inanıyorum. Bunu bir retorik olarak söylemiyorum çünkü matematik hepimize lazım. Matematik sadece sayısala eğilimi olan öğrencilerimize değil; sözel eğilimi, eşit ağırlık eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Matematik her insan için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor; bireyin hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için... İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz. Bu, adım adım 81 ilimize 922 ilçemize yaygınlaştığında çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacak. Buna kalbî olarak inanıyorum.
İllerde matematik atölyeleri, matematik koridorları kurulmaya başlandı. İller, bakanlıktan bağımsız bir şekilde yol yürümeye başladı, işte biz bu enerjiyi harekete geçirmek istiyoruz.
2020 yılında 183 olan BİLSEM sayısını 2022 yılında 355’e çıkardık. Artık yazın BİLSEM’lerde yaz okulu kapsamında iki ders okutacağız: Bilim ve sanat. 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar BİLSEM öğrencisi olup olmadığına bakmaksızın çocuklarımıza istedikleri illerde yaz okullarına katılabilme imkânı getirdik.
Matematik seferberliği ile ilgili yeni bir adım atıyoruz. Bu süreçleri sahada öğrencilerimize çok daha fazla entegre edebilmek için 4'üncü sınıftan 12'nci sınıfa, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında tüm il ve ilçelerimizde matematik yaz okulları açıyoruz. Bizim bir an bile beklemeye, ertelemeye tahammülümüz yok. Karar verdiğimiz şeyleri hızlı bir şekilde yazın uygulayarak inşallah, 2022-2023 eğitim öğretim yılında çok daha güçlü bir şekilde eşitsizliklerimizi çok daha azaltmış şekilde yolumuzda yürümeye, yeni açılımlar yapmaya devam edeceğiz. Matematik seferberliğinin, ülkemizin geleceğine atılmış çok önemli bir kırılma noktası, önemli bir çentik olduğuna inanıyorum. İnşallah tüm arkadaşlarımız, sadece bakanlık değil, sahadaki okullardaki öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz el ele vererek istenildiği zaman nelerin başarılabileceğin topluma göstereceğiz. Toplumumuzun güzel haberlere ihtiyacı var. Güzel hikâyelere ihtiyacı var. İnşallah, bu yürüyüşte bu güzel hikâyeleri birlikte başaracağız.'' dedi.