Öne Çıkanlar ücret gelirleri ekpss taban ve tavan puanları A101 27 Haziran 2024 Aktüel Ürünler CMK ücret tarifeleri öğretmen

Mazerete Bağlı Yer Değişikliklerinde İl-İlçe Emri (13 Haziran 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Personel Genel Müdürlüğü, 2024 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değişikliği tarihlerini 1-16 Ağustos 2024 olarak ilan etmiştir.  Mazerete bağlı atamalarda mağduriyetin giderilmesi ve atamanın amacına ulaşması bakımından il ve ilçe emrinin verilmesi önem arz etmektedir. 

Aile birliği, sağlık vb. mazeretler sebebiyle tayin isteyen öğretmenlerimiz, atandıkları il içerisinde farklı ilçelere tayin oldukları zaman yeni sıkıntılar doğmakta ve tayin konusu tekrar sorun oluşturmaktadır. Bakanlık; geçmiş dönemlerde, mazerete bağlı yer değişikliklerinde il-ilçe emrine öğretmen atamaları gerçekleştirmiştir.

Atamaların amacına ulaşması ve yeni mağduriyetlerin doğmaması adına Mazerete Bağlı Yer Değişikliğinde İl-İlçe emrinin uygulanması ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgil bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.