Öne Çıkanlar Mahmut Özer sağlık personeli enflasyon öğrenci Müze ve Ören Yerleri

Meslek Kanunu'na İlişkin Maniplasyonlara Prim Verilmedi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlü olduğu gibi bir toplum da öğretmeni kadar güçlüdür. İlk adımı okul temelli mesleki gelişim eğitimiyle attık. İstedik ki Bakanlık olarak biz eğitimleri dizayn etmeyelim. Okul yöneticileri kendi okulundaki tüm öğretmenlerle bir araya gelsin. Hangi eğitimlere ihtiyaçları varsa onları belirlesinler. Biz sadece bütçeyi verelim. İkinci yaklaşımımız, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerinin iyi uygulamaları yerinde görmesi için hareketlilik programını geliştirmek. Eğitim sistemimizde çok güzel başarı hikâyeleri var. Üçüncüsü de mesleki gelişim programı. Yani akademisyenlerle öğretmenlerimizin yapmış oldukları yeni yaklaşımların çıktılarını değerlendirdikleri ve o değerlendirme sonucundaki bulgularla tekrar sınıflara giderek onun etkisini ölçtükleri ve her geçen gün değerlendirmeye ve izlemeye imkan veren süreçleri iyileştiren bir yaklaşım.

Tatil dönemlerinde öğretmenlerimiz aileleriyle buluşsunlar, başka illere gitsinler, gezmek istiyorlarsa gezsinler ama dijital platformdan eğitim alsınlar istedik. Öğretmenler zorunlu olmadığı hâlde kendilerine seçenek verildiği zaman ve talepleri dikkate alındığı zaman kişisel gelişim ve mesleki gelişim eğitimlerine ne kadar istekli olduklarını bize göstermiş oldular. İşte bundan cesaret alarak 2022 yılını çok daha yoğun bir şekilde geçirmeyi hedef aldık kendimize. 2022 yılındaki hedefimiz öğretmen başına eğitim saatinin 120 saat olmasıydı. Dokuz ayda öğretmen başına düşen eğitim saati 192 saate çıktı. Bu, son 30 yılın rekoru...

Kıymetli öğretmenlerimiz, sizler bizim en değerli varlıklarımızsınız. Sizler ne kadar güçlü olursanız ve biz sizlerin gelişimine ne kadar destek verebilirsek eğitim sistemimizin kalitesi o kadar güçlü olur ve bunu yapmaya devam edeceğiz. Çok daha farklı yaklaşımlarla bu süreçleri desteklemeye devam edeceğiz.

14 Şubat 2022 yılında yayınlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu sadece bir başlangıçtır. Nihai kanun değildir. Her kanun gibi toplumsal taleplere göre yeni ilavelerle zenginleşecek, gelişecek olan bir kanundur. Önemli olan bu kadar büyük bir eğitim sistemine sahip olan bir ülkede öğretmenlere mahsus bir kanunun olmasıdır.

Yaklaşık 614 bin öğretmenimiz başvurdu.  614 bin öğretmenin tamamı ilk sınavda başarılı olduğu zaman hepsi uzman öğretmen veya başöğretmen olacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik şartını sağlayan öğretmenlerimizin yüzde 95'i uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe başvurdu. Yaklaşık 614 bin. Bu öğretmenlerimizin yüzde 99'u eğitimlerini tamamladı. Gelirken de biraz önce genel müdürümüze başvuruları sordum. Dün itibarıyla eğitimini tamamlayan 526 bin 159  öğretmenimiz yani yüzde 88'i başvurularını tamamladı. Başvuru pazartesi gününe kadar devam edecek.

Sizlere bize güvendiğiniz için en içten şükranlarımı sunuyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman çözemeyeceğimiz hiçbir problem olduğuna inanmıyoruz. İki tane de örnek kitapçık yayınladık ve herkes gördü ki bir problem yok çünkü biz sizlerin zaten uzman öğretmen olmanızı istiyoruz. Başöğretmen olmanızı istiyoruz. Sınavı yapacak olan başka bir kurum değil, Millî Eğitim Bakanlığı...Bu eğitimler daha önce de açıkladığım gibi her yıl tekrarlanacak bir defaya mahsus olan eğitimler veya sınavlar değil.

2022 yılının sonuna kadar bunu tamamlamak üzere yola devam ederken ikinci adımı atalım. Öğretmenlerimizle de İstanbul'da buluşalım. İşte bu buluşma o buluşmanın devamı olarak eş zamanlı olarak yürüyecek olan bir program.

Bir ilave yaptık. Yıllardan beri eğitim sistemimizdeki kronik problem olan ve okullarımızın sürekli töhmet altında bırakan yardımcı kaynakla ilgili problemi çözmek için çok ciddi emek harcadı arkadaşlarımız. 136 milyon yardımcı kaynağı çocuklarımızla buluşturduk. Ekim ayında 20 milyon ekle devam edeceğiz.

Okullarımızın şu ana kadar kullandığı para miktarı 2,5 milyar. 1 milyar 400 milyon hâlâ hesaplarda.

Öğrencilerin mevcut durumunu tespit etmemiz ve eksikliklerini giderecek şekilde telafi mekanizmaları, destek mekanizmaları üretmemiz gerekiyor. Önümüzdeki haftalarda son hazırlıklar bitti. İlk kez 5'inci sınıftan 12'nci sınıfa öğrenci ve öğretmenin aktif olarak kullanacağı bir destek sistemini kamuoyuyla paylaşacağız. 50.000'in üzerinde sorunun olduğu bir sistem olacak. Öğretmenler elektronik ortamda otomatik olarak istedikleri üniteyle istedikleri soruları hazırlayabilecekler. Böylece ölçme değerlendirmeyle ilgili de tüm Türkiye'de bir yakınsama ortaya çıkmış olacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.