Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Müze ve Örenyeri Ziyaretleri (17 Şubat 2022)

Genel Müdür Bakan a. Cevdet Vural imzalı resmi yazıda ''bilindiği üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında imzalanan protokol uyarınca; Kültür ve Turizm Bakanlığınca bağlı müze ve örenyerlerine girişleri düzenleyen ''Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönerge''ye eklenen 4. maddenin 15. fıkrası gereğince ''Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin geçerli kimlik kartlarını ibraz etmeleri kaydıyla'' bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz girebilmelerine imkan sağlanıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 9 Şubat 2022 tarihli ve E-83026482-312.02-2161277 sayılı yazısı ile Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmen ve diğer personelin uygulamadaki yanlış ve eksik bilgilenmeden kaynaklı yaşadığı sorunların önüne geçebilmek adına bakanlığımız personeline gerekli bilgilendirmenin yapılması istenmiştir.

Bu bağlamda;

1- Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve örenyerlerinden ücretsiz yararlanacak olanlar sadece Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenler olup, Bakanlığımız ve bağlı eğitim kurumları diğer personeli (idareci, yönetici, memur, hizmetli, işçi vb.) uygulamaya dahil değildir.

2- Uygulamadan yararlanacak olan Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenler söz konusu müze ve örenyerlerine sadece geçerli kurum öğretmen kimlik kartlarını ibraz etmeleri kaydıyla uygulamadan yararlanacak olup, bilişim uygulamaları/sistemleri (MEBBİS vb.) üzerinden sorgulama yöntemi ile veya öğretmenlerimiz tarafından bu uygulamaların ekran görüntüsünün ibrazi vb. diğer yöntemler ile müzelere ücretsiz giriş yapamazlar.

3- Ayrıca, yalnızca Türk vatandaşlarının istifadesine sunulan ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300'ü aşkın müze ve örenyerine sınırsız ziyaret imkanı sağlayan Müzekart + Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ilk ve ortaöğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlere Yalnızca On Türk Lirası kart bedeli karşılığı sunulmaya devam etmekte olup, öğretmenlerimiz geçerli kurum öğretmen kimlik kartını henüz temin etmemiş olması veya yanında bulunmaması halinde bu uygulamayı da kullanabilmektedirler.

Bilgilerini ve Genel Müdürlüğünüze/ilinize bağlı eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlere duyurulması hususunda gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.