Öne Çıkanlar İstifa Sonrası Yeniden Atama Kurası mesai ücreti öğretmen A101 26 Eylül 2024 Aktüel Ürünler AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı

Neredeyse 6 Şubat Sabahındaki Derslik Sayısına Ulaştık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Bu eğitim öğretim yılında Türkiye'de bazı yenilikleri hayata geçirdik. Bu kapsamda tamamen beceri odaklı, dünyadaki muadilleriyle rekabet edebilecek, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bazı değişiklikler yaptık. Bu değişikliğin 3 ana unsuru var. Biri dünyada artık yaygınlaşan, bütün ülkelerin kullanmaya başladığı, eğitimin felsefesini kazanımdan beceriye evirme yönünde revize etmiş olduk. İkincisi müfredatımızı, çocuklarımızı zorlayan, öğretmenlerimizi aşırı derecede yoran, ağır bilgi yükünden biraz olsun arındırdık. Üçüncü olarak ekranda yazıldığı üzere '2 devlet, bir millet ve tek yürek'. İşte biz istiyoruz ki çocuklarımız bu felsefeyle büyüsün. Millet olma bilincimizi, bir arada yaşama şuurumuzu, geçmişimizi, tarihimizi referans alarak gelecek kuşaklara taşımak istediğimiz için müfredatımıza içerikler ekledik.

Bu yeni eğitim öğretim yılında bunu hayata geçireceğiz. Ana felsefemiz, her çocuğumuzun, her gencimizin mutlaka bir mesleği olmalı. Bu bilinçle hareket ettik. Çocuklarımızın bu anlamda hayata daha iyi hazırlanmaları için adımlar attık. Üçüncü bir adımımız ise çocuklarımızı veliler olarak okula teslim ediyoruz. Ondan sonra sanki bütün sorumluluğumuz, üstümüze düşen her şeyi yapmışız gibi her türlü toplumsal rolü okuldan ve öğretmenden bekliyoruz. Yani diyorsunuz ki 'Benim bir çocuğum var. Ama işim, gücüm çok yoğun. Eve geç geliyorum. Ben çocuğuma doğru dürüst bu anlamda ilgi gösteremiyorum. Öğretmene diyorsunuz ki benim çocuğuma öğretmenlik yap hem annelik hem babalık yap. Başka kardeşi yok. Ağabeylik, ablalık yap.' Her türlü işi öğretmenden bekliyoruz. Biz şimdi yeni eğitim öğretimde şöyle bir şey başlattık. Diyoruz ki, biz de ebeveynler olarak gelin üstümüze düşeni yapalım, öğretmen arkadaşlarımızın yükünü biraz daha hafifletelim ki öğretmelerimiz de daha çok eğitime odaklasın, öğretmenliğine odaklansınlar. Böylece eğitim öğretim sistemimiz, öğretmenlerimiz başarılı olup çocuklarımızla iyi bir şekilde yetişmiş olurlar diye düşünüyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız bölgede yaşadığımız felaketin etkilerinin bir an önce ortadan kaldırılması için yaraların bir an önce sarılması için bize her türlü fedakarlığı yapmamızı, her türlü adımı atmamızı talimat veriyor. O yüzden Cumhurbaşkanı'mıza bu takibi ve talimatlandırması sebebiyle ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Eğitimle ilgili kısımda da şunu söyleyeyim, Cumhurbaşkanı'mız bize 6 Şubat sabahı yani felaketi yaşamadan önce 11 ilde kaç dersliğimiz varsa o derslik sayısını aşacak şekilde derslik yapma konusunda talimat vermişti. Biz de bu şekilde yürüyoruz. Şu an itibarıyla illerin tamamında neredeyse 6 Şubat sabahındaki derslik sayımıza ulaştık.

Bugün burada çok güzel bir birliktelikle beraberiz. Bu okul, fiziki yapısından ziyade iki devlet tek millet anlayışıyla birbirine yaklaşan iki liderin birlikteliği, sıkıntı anında bir arada bulunmasını çok güzel şekilde temsil ediyor. İnşallah gelecek kuşaklar bu birlikteliklerimizi daha güçlü bir şekilde sürdürür. Ben tekrar değerli dostum nezdinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı'mıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşaatın yapımı sürecinde sadece okulun değil bütün bu mahallenin yapımı sürecinde emeği geçen TOKİ ve MİDA yetkililerine, büyükelçimize, şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.