Öne Çıkanlar ücret gelirleri ekpss taban ve tavan puanları A101 27 Haziran 2024 Aktüel Ürünler CMK ücret tarifeleri öğretmen

Öğretmen Atamalarının Tekrar Gerçekleştirilmesi (12 Haziran 2024)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı web sitesinde yayınlanan duyuruya göre; İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değişikliği 13-20 Mayıs, İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değişikliği ise 3-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Sendikamıza ulaşan bilgilere göre il içi ve il dışı atamalara dair bazı mağduriyetler oluşmuştur.

Atama sürecinde il içi ve il dışı atamalarda yeteri kadar norm açılmadığı için birçok öğretmenimiz ya tercih yapamamış ya yaptığı tercihlerinden birine ataması gerçekleşmemiştir. Bakanlığınızın emeklilik ve idarecilik başvurusunda bulunan öğretmenlerin işlemlerini ivedilikle tamamlayarak çeşitli nedenlerle boşalan normları güncellemesi ve güncelleme doğrultusunda il dışı öğretmen atamaları için yeni bir müracaat alarak ikinci bir il dışı yapılması gerekliliği doğmuştur.

Bununla birlikte il içi atamalar için de müracaatların güncellenerek il ve ilçe normlarında bulunan öğretmen atamalarının da hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılması ve Bakanlığınızın geçmiş yıllarda uygulamış olduğu “İl İçi Sıra Tayin” sisteminin de uygulanarak çeşitli nedenlerle boşalan normların 30 Eylül tarihine kadar yapılacak atamalarla tamamlanması, yüksek puana sahip olup yıllarca merkeze uzak yerlerde çalışan öğretmenlerin de merkezi yerlere gelme hakkını koruyacaktır.

​Belirtilen sebeplerle ikinci bir il dışı ataması yapılması, tekrar il içi ataması yapılarak “İl İçi Sıra Tayini” uygulanması, tüm boşalan normların güncellenerek yeniden yapılacak atamalara tahsis edilmesi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sendikamıza yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.