Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Öğretmene İkinci Defa İl Dışı Yer Değişikliği Hakkı Verilmesi (24 Ağustos 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız, 1 Ağustos 2022 tarihinde İller Arası ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Öğretmenlerin Yer Değişikliğini, 23 Ağustos 2022 tarihinde Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri, Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Öğretmen Yer Değişikliğini gerçekleştirmiştir.

Sendikamıza öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda, il dışı atamalar ve mazerete bağlı atamalar sonucunda boş kalan öğretmen kontenjanlarının tamamlanması için Bakanlığımızın yeniden il dışı yer değişikliği yapması gerektiği ifade edilmektedir. Hizmet puanı çok yüksel olmayan öğretmenlerin yer değişikliği gerçekleşmemiştir. Bu durum birçok öğretmenimizi mağdur etmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın önceki yıllarda öğretmenlerin taleplerine sessiz kalmayarak ikinci defa il dışı yer değişikliği hakkı verdiği görülmektedir.

Bakanlığımızın 2022 yaz döneminde okullar açılmadan önce öğretmenlerin taleplerini de dikkate alarak, yeniden il dışı atama takvimi hazırlayıp öğretmen yer değişikliğini gerçekleştirmesi, öğretmen mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.