Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı BİM 5 Eylül 2023 Aktüel Ürünler BİM 1 Kasım 2022 Aktüel Ürünler A101 Aktüel Ürünler öğretmen

Öğretmenler Dışındaki Personelin İller Arası Yer Değiştirme İşlemleri (12 Haziran 2024)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme Ünvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında bulunan personelden bulundukları ilde Bakanlık  kadrolarında 30 Eylül tarihi itibarıyla kesintisiz en az üç yıl görev yapanlar, iller arasında, yer değiştirmek üzere başvuruda bulunabilirler, denmektedir.

Ancak Bakanlığınız eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 2024 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri duyurusu yayımlamış ve görev süresi için baz alınan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ndeki 30 Eylül tarihinin 31 Aralık olarak değiştirdiği görülmüştür.

Ayrıca 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden bölgede görev yapan eğitim çalışanları olumsuz etkilenmiş ve depremden sonra birçok eğitim çalışanı yer değiştirmek zorunda kalmıştır.

Tüm bu sebeplerden dolayı; Bakanlığınız atama ve yer değiştirme işlemlerinde uygulama birliği sağlanması ve personeller arasında ayrımcılığa meydan verilmemesi açısından 2024 yılı için öğretmenler dışındaki diğer personellerin de iller arası yer değiştirme isteklerinde 31 Aralık tarihinin baz alınmasını, deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerimizde görev yapan ve depremden sonra il değiştiren eğitim çalışanlarının kendi illerine geri dönme isteklerinde 3 yıllık süre aranmaksızın atama taleplerinin uygun görülerek mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.