Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Okul Öncesi Beslenme Desteği Formu (21 Aralık 2022)

Temel Eğitim Genel Müdürü V. Bakan a. Yunus DEREKAYA imzalı resmi yazıda ''On Birinci Kalkınma Planı'nda yer alan "Fırsat eşitliği temelinde, tüm kademelerde eğitime erişim sağlanacaktır." ve "Dezavantajlı bölgelerden başlayarak okul yemeği uygulamasına geçilecektir.",

2019-2023 MEB Stratejik Planı'nda yer alan "Erken çocukluk eğitiminde şartları elverişsiz gruplarda eğitimin niteliği artırılacaktır." hedefleri doğrultusunda okul öncesi eğitim kurumlarına 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibarıyla beslenme desteği verilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda mutfak, yemekhane vb. beslenme hazırlayabilecek mekânı ve imkânı bulunan okulların MYS hesaplarına doğrudan beslenme ödeneği gönderilerek çocukların yemeklerinin okullarda hazırlanması; beslenme hazırlanması için mutfak, yemekhane vb. gerekli mekân ve imkânı olmayan kurumlardaki çocuklara beslenme verilmesi için ise il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine ödenek gönderilerek ilgili il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından öğretmenevi veya yiyecek/içecek hizmetleri alanı bulunan mesleki ve teknik anadolu liselerinden hizmet alarak okullara beslenme verilmesi düşünülmektedir.

Bu doğrultuda MEBBİS Veri Toplama Modülündeki Okul Öncesi Beslenme Desteği Formunun tüm resmî okul öncesi eğitim kurumları (anaokulları, uygulama sınıfları ve bünyesinde ana sınıfı bulunan tüm resmî eğitim kurumları) tarafından 26.12.2022 tarihine kadar doldurulması hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.