Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen A101 Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Okul Psikolojik Danışmanları/Rehber Öğretmenler (23 Mart 2022)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin ''Rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu'' başlıklı 21. maddesinin 4. fıkrasındaki; ''(4) Özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, bir yerleşim merkezindeki her eğitim kurumunda en az 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu doldurulmadan ikinci ve müteakip norm kadrolara öğretmen atanamaz.'' hükmü bulunmaktadır.

Norm kadro yönetmeliğinin 21. maddesinin 4. fıkrası gereğince, psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okul varken diğer okullara, okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmen ataması yapılmamaktadır. İl içi yer değiştirmelerde birçok okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni yönetmeliğin bu maddesinden kaynaklı olarak mağduriyet yaşamaktadır. Ancak bu madde, sadece il içi yer değiştirmelerde gündeme gelmekte ve Türkiye genelinde uygulama birliğinin olmadığı görülmektedir.

Atama ve yer değiştirme kılavuzlarında bu maddeye atıfta bulunulmazken, il içi yer değiştirmenin duyurular kısmında sadece not olarak eklenen bu maddeye atıf yapılmakta ve rehber öğretmen norm kadrosu olan bir okul tercih edilse dahi yer değiştirme işlemi gerçekleştirilmemektedir.

İlk atama ve mazerete bağlı yer değiştirmelerde dikkate alınmayan bu madde, yıllardır zorunlu hizmet görevini yapmış, düzenini kurmuş olan okul psikolojik danışmanları, norm olmasına rağmen merkezi bir okula 2. norma gidemezken ilk atama ve mazerete bağlı yer değiştirmelerde 4. norma kadar atanabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğini ilgili şube müdürlerinin kendilerine göre yorumlaması nedeniyle okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmenler mağduriyet yaşamaktadır. Okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmenlerinin il içi atamalarda yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanmasını talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.