Öne Çıkanlar Özel Öğrenci Barınma Hizmeti 2024 Yılı KPSS Lisans (Alan Bilgisi) Sınavı Soru ve Cevapları Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü BİM Aktüel Ürünler yüz yüze eğitim

Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu Başvuruları (10 Temmuz 2024)

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Bakan a. Fethullah GÜNER imzalı resmi yazıda "Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile destek eğitim programı uygulayan özel eğitim okullarındaki eğitim personeli ihtiyacının özel eğitim alanı öğretmenlerince karşılanamaması durumunda Bakanlığımızca 160 saat teorik ve 80 saat uygulamalı olmak üzere toplam 240 saatlik Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu düzenlenmektedir.

Bu kapsamda; söz konusu kurumlardaki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla 19 Ağustos-14 Eylül 2024 tarihleri arasında başvuru şartlarını taşıyan adaylar için Bakanlık Makamının 08.01.2024 tarihli ve E-43501582-774.01.01-93890148 sayılı Oluru doğrultusunda Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu düzenlenecektir.  

Söz konusu kursa başvuru işlemleri aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre yürütülecektir:

1. Bu  kurslara Talim ve Terbiye Kurulunun 30.05.2023 tarihli ve 20 sayılı Kararı'nda belirtilen okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikoloji alanlarından herhangi birine kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olmak koşuluyla özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapanlar ile bu kurumlarda çalışmak üzere sözleşme imzalayıp belirtilen tarihlerde görevlendirme onayı alanlar katılabileceklerdir. Kursa kabul edilecek bölümlerin belirlenmesinde Talim ve Terbiye Kurulunun 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kararı esas alınacaktır.

2. Başvurular destek eğitim programı uygulayan özel öğretim kurumları üzerinden alınacaktır. Kurumlar "MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü" altında bulunan ve sadece özel öğretim kurumlarının kullanımına açık olan "Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri" ekranını kullanarak Ek tabloda sayı ve numarası verilen hizmet içi kursunu seçip 22 Temmuz 2024 tarihinde 11.00-23.59 saatleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Başvuru yapıldıktan sonra görevlendirme onayı olmayan adayların 22 Temmuz-02 Ağustos 2024 tarihleri arasında görevlendirilmelerinin yapılması gerekmekte olup görevlendirme onayına Bakanlıkça düzenlenen ''Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu'na katılmak şartıyla'' şeklinde şerh düşülecektir.

3. Kurumlar "Özel Öğretim Kurumları Modülü" altındaki "Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri" bölümünden adayın başvurusunu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan "Hizmet İçi Eğitim Başvuru Formu" bölümünden rapor çıktısı alacaktır. Daha sonra adayın görevlendirme onayı, diploma ve nüfus cüzdanı fotokopisi de onaylanarak bu belgeler 02 Ağustos 2024 tarihi mesai bitimine kadar başvurunun yapıldığı il millî eğitim müdürlüklerine teslim edilecektir.

4. Bu belgeler, il millî eğitim müdürlüklerindeki özel öğretim kurumlarından sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, bir şube müdürü ile şef ya da memurdan oluşan komisyon tarafından incelenerek gerekli şartları taşıyan adayların başvurusu "MEBBİS Özel Öğretim Kurumları Modülü" altında bulunan "Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri-İl Aday Başvuru Onay İşlemleri" ekranından en geç 9 Ağustos 2024 tarihi saat 15.00'e kadar onaylanacaktır. Gerekli şartları taşımadığı belirlenen kişilerin  başvurusu açıklamalar bölümüne gerekçesi belirtilerek reddedilecektir. Başvurusu onaylanan adaylar için herhangi bir açıklama yazılmayacaktır. Başvuru belgeleri ve başvuru listeleri il millî eğitim müdürlüklerince muhafaza edilecek olup ayrıca Bakanlığa gönderilmeyecektir.

5. Yapılan değerlendirme sonucunda yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla başvurusu uygun değerlendirilen ve reddedilen adaylar il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından bilgilendirilecektir.

6. Düzenlenecek eğitimin teorik bölümü uzaktan öğretim yöntemiyle Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden verilecektir. Başvurusu onaylanan adaylar eğitime e-Devlet şifrelerini kullanarak erişim sağlayacaktır. 

7. Teorik eğitim sonunda başarılı olan kursiyerler, sözleşmesinin bulunduğu kurumda 80 saatlik uygulamalı eğitimlerini tamamlayacaklardır. Kursiyerler, uygulamalı eğitimin tamamlandığına ilişkin düzenlenen belgeyi görevli bulundukları il millî eğitim müdürlüğündeki öğretmen yetiştirme ve geliştirme birimine ibraz ederek e-sertifikalarını dijital ortamda alabileceklerdir.

8. Belgelerinin eksik veya yanlış olduğu ya da yukarıda belirtilen şartları taşımadığı belirlenen kişilerin başvuruları kursa başlamış olsalar dahi iptal edilecektir. Şartları taşımadığı hâlde kursa katılmak için başvuru yapan kursiyerlerle ilgili iş ve işlemleri yürüten kurum müdürleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Söz konusu kursa başvuru ve onay işlemlerinin yukarıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.