Dünya Makro Göstergeleri bölümünde ''Dünya’nın yüzölçümü 509.200.000 km²’dir. Bunun %70’ini 360.600.000 km² ile denizler; %30’unu 148.600.000 km² ile karalar oluşturur. Kuzey Kutup çevresinde karalarla çevrilmiş bir deniz, Güney Kutup çevresinde denizlerle kuşatılmış bir kara parçası vardır.
Dünya’da yaşayan 7,6 milyarın üzerindeki insanın hayatta kalması, gezegenin biyosferi ve doğal kaynaklarına bağlıdır. Dünyanın yedi kıtasından altısı geniş olup kalıcı olarak yerleşim içermektedir. Asya, dünya nüfusunun %60’ıyla (Çin ve Hindistan birlikte %35’in üzerinde bir orana sahiptir) en kalabalık kıtadır; Afrika, dünya nüfusunun % 15’inden fazlasıyla ikinci sırada,
Avrupa %10, Kuzey Amerika %8, Güney Amerika yaklaşık %6 ve Okyanusya %1’den az yerleşime sahiptir. Antarktika’daki sert koşullar, kalıcı yerleşimin önünde engeldir. Dünya’da 2018 yılında toplam 86 trilyon dolar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla gerçekleşmiş olup, bunun 3,4 trilyon doları Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık sektöründen olmuştur.'' denildi.
Türkiye Makro Göstergeleri bölümünde ''Türkiye Nüfusu, İstihdam, Büyüme, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Değeri, Tarım ve Orman Alanları, Tarımsal Üretim Değerleri, Tarımsal Desteklemeler, Tarım Ürünleri Dış Ticareti, Tüketici Fiyat Endeksi Madde Sepeti, Enflasyon gibi konulara yer verildi.
Bitkisel Üretim bölümünde buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik, mısır, ayçiçeği, aspir, soya, kolza, kuru fasulye, nohut, mercimek, pamuk, patates, şeker pancarı, domates, biber, hıyar, patlıcan, kabak, havuç, taze fasulye, karpuz, kavun, kuru soğan, sarımsak, lahana, elma, armut, kayısı, kiraz, şeftali, nar, mandalina, portakal, limon, muz, üzüm, incir, fındık, badem, çay, zeytin, yem bitkileri, örtü altı sebze üretimi, örtü altı meyve üretimi, organik tarım, kesme çiçek üretimi, süs bitkileri, gübre kullanımı, tarımsal ilaç kullanımı, tohumluk üretimi, sertifikalı çiçek fidesi üretim miktarı, sertifikalı fidan üretim miktarı ile ilgili bilgiler yer almaktadır.